Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
18.53

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

lokalne volitve 2018 Maribor Saša Arsenovič

Četrtek, 18. 10. 2018, 18.53

5 let, 6 mesecev

Arsenovič kljub zbranim podpisom županski kandidat SMC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Saša Arsenovič | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Podjetnik Saša Arsenovič je v petih delovnih dneh zbral več kot dovolj podpisov občanov za vložitev kandidature za župana Mestne občine Maribor brez podpore kakšne politične stranke. A se je na koncu vseeno odločil, da vloži kandidaturo kot kandidat stranke SMC.

Uro pred iztekom roka je danes tudi uradno vložil župansko kandidaturo, kot rečeno, s podporo SMC. Na volitvah bo nastopil tudi s svojo listo kandidatov za mestni svet, imenovano Neodvisna lista Arsenovič za Maribor. Zanjo pa je predložil zbrane podpise občanov, medtem ko bo SMC prav tako imela svojo listo za mestni svet. "Verjamem, da nam bo s podporo SMC uspelo zložiti zmagovito kombinacijo za delovanje v mestnem svetu in za sodelovanje z državo," je povedal.

Maribor.
Novice Je to kandidat, ki bi lahko premagal Fištravca in Kanglerja?

V volilno tekmo se je direktor in lastnik podjetja Galerija Gosposka, v Mariboru znanega po gostinsko-turistični dejavnosti, vključil v zadnjem trenutku. Že takrat se je omenjalo, da naj bi njegovo župansko kandidaturo uradno vložila SMC, a se je kljub kratkemu času do izteka roka za oddajo kandidatur odločil za zbiranje podpisov občanov.

Potrebnih nekaj več kot 700 podpisov je bilo po navedbah njegove ekipe zbranih v treh dneh, a so se odločili, da "zaradi izjemne mobilizacije številnih Mariborčank in Mariborčanov" omogočijo vsem zainteresiranim, da izrazijo svojo podporo do zadnjega dne. Skupno je bilo zbranih 1.439 overjenih obrazcev podpore, so danes sporočili iz njegovega štaba. "To nam daje krila in zagon za naprej," je povedal Arsenovič.

V Mariboru za županski stolček 18 kandidatov

Število kandidatov za župana Maribora je doseglo nov rekord. Medtem ko se jih je za to mesto na zadnjih volitvah pred štirimi leti potegovalo 17, jih bo na volitvah 18. novembra 18. Mimo javnosti sta namreč svojo kandidaturo oddala tudi Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja) ter Rok Zalar (Andrej Čuš in Zeleni Slovenije).

Za favorita veljata poleg Arsenoviča še aktualni župan Andrej Fištravec, ki je kandidaturo prav tako vložil z zbranimi podpisi občanov, in nekdanji župan Franc Kangler, ki ga poleg njegove NLS podpirata še SDS in SLS.

Andrej Fištravec
Novice Fištravec v Mariboru pričakuje zmago v drugem krogu

Županski kandidati so še neodvisni kandidatki Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin, Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Igor Jurišič (Stranka mladih - Zeleni Evrope), Aleksander Kamenik (SAK), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).

Andrej Šiško
Novice Čeprav je Šiško v priporu, lahko kandidira za župana #video
Ne spreglejte