Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2012,
21.47

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 22. 6. 2012, 21.47

7 let, 2 meseca

Združenje Star Alliance večje za dve članici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zveza letalskih prevoznikov Star Alliance je včeraj pod svoje okrilje sprejela dve novi članici iz Latinske Amerike.

Gre za letalski družbi Avianca TACA Airlines iz Kolumbije in Copa Airlines iz Paname. Zveza Star Alliance, ki je pred kratkim praznovala petnajst let obstoja danes združuje 27 letalskih prevoznikov in je največje združenje letalskih prevoznikov. Članice dnevno opravijo 21.500 letov in povezujejo 1356 destinacij na vseh kontinetnih. Letno prepeljejo več kot 630 milijonov potnikov na destinacije v 193 državah.

Številne prednosti za stranke Mark Schwab, glavni izvršnii direktor združenja Star Alliance je ob sprejemu novih članic dejal: "Veseli me, da lahko v imenu glavnega izvršnega odbora Star Alliance pozdravim prevoznika Avianca-TACA Airlines in Copa Airlines ter jima zaželim dobrodošlico v družini Star Alliance. Pridružitev teh kakovostnih letalskih skupin je okrepila našo prisotnost na hitro rastočem latinskoameriškem trgu". Zveza Star Alliance je takšno rast dosegla s kombinacijo pridruževanja novih letalskih prevoznikov in številnimi prednostmi za stranke, kakršnih na globalni ravni ne more ponuditi nobena posamezna družba. Take prednosti so prijava na let do končne destinacije, zbiranje in koriščenje milj, prednosti Star Alliance Gold in Silver ter vozovnice, ki veljajo za celo mrežo Alliance.

Avianca-TACA Airlines ima v svoji floti preko 150 letal Fabio Villegas, glavni izvršni direktor Avianca Taca Holdinga: "Vstop skupine Avianca-TACA Airlines v globalno omrežje Star Alliance je prelomen trenutek v razvoju naše združene organizacije in v kakovosti naših potovalnih storitev. Več kot 17.000 zaposlenih pri Avianca-TACA Airlines strankam po vsem svetu s ponosom ponuja dosledno visokokakovostne storitve, ki so na enako visoki ravni kot storitve najprestižnejših letalskih prevoznikov na svetu". Avianca-TACA Airlines ima v svoji floti preko 150 letal. Povezuje sto destinacij v Severni in Južni Ameriki ter na Karibih. Letijo tudi v Madrid in Barcelono. Lani so prepeljali 20 milijonov, predlani pa 14,4 milijona potnikov. Skupno so opravili 228.000 odhodov letal iz štirih vozlišč in sicer v Bogoti (Kolumbija), San Salvadorju (El Salvador), Lima (Peru) in San Jose (Kosta Rica).

Copa Airlines zaposljuje 8000 ljudi v svoji floti pa imajo 80 letal. Panamo, kjer imajo na mednarodnem letališču Tocumen v Panama Cityju tudi svojo bazo povezujejo z 64 destinacijami v 29 državah. Lani so prepeljali 8 milijonov potnikov. Letno opravijo preko 93.000 letov. "Vstop v združenje Star Alliance je za našo družbo velik dosežek. Ponosni smo, da smo se pridružili največji in najprestižnejši globalni letalski zvezi ter pritegnili svetovno pozornost na panamsko ožino," je dejal Pedro Heilbron, glavni izvršni direktor Copa Airlines. "Poleg tega bo Copa pogostim potnikom po vsem svetu lahko ponudila še več ugodnosti in možnosti za potovanje po latinskoameriški regiji ter jim tako olajšala možnost povezave z letališčem Tocumen in obiska naše države".

Adria Airways je članica združenja Star Alliance od leta 2004. Pridružila se jim je kot regionalna članica, od leta 2010 pa je njena polnopravna članica.

Ne spreglejte