Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
10.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

TEŠ 6

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 10.07

7 let, 2 meseca

Teš 6 se je nepričakovano ustavil. Je šlo za sabotažo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) se je v nedeljo zvečer nepričakovano ustavil, so danes potrdili v Tešu in dodali, da v zvezi s tem poteka tudi kriminalistična preiskava. Zaradi ustavitve šestega bloka so v elektrarni začasno zagnali blok štiri.

Nocoj so Teš 6 ponovno sinhronizirali v omrežje, so za STA povedali v Tešu.

Do izpada je prišlo zaradi prekinitve delovanja črpalke kondenzata, kar je sistem zaznal kot napako, zato se je blok 6 samodejno zaustavil, so sporočili iz Teša.  

Ugotovljeno je bilo, da so bili prerezani električni vodniki meritev za temperaturo in vibracije. V Teš so izvedli začasno sanacijo električnih vodnikov. Za ponovni zagon bloka 6 je bil zagnan blok 4, za potrebe pokrivanja toplotnih potreb v Šaleški dolini trenutno obratuje ena plinska enota, so dodali.

Prejšnji teden oblikovan stavkovni odbor

Sindikat Teša je prejšnji teden oblikoval stavkovni odbor, saj bodo najpozneje do konca prihodnjega tedna odločali o morebitni stavki. Do takrat imajo namreč delavci Teša časa za podpis novih pogodb, v katerih so jim ponudili tudi za več kot polovico nižjo plačo.

"Sinoči smo bili obveščeni, da je v Termoelektrarni Šoštanj poškodovana tehnološka oprema, zaradi česar trenutno ne obratuje Blok 6. Kriminalisti so ogled kraja poškodovanja tehnološke opreme začeli sinoči, danes nadaljujejo preostala preiskovalna dejanja. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari," so sporočili s policije.

Teš je v prvi polovici tega meseca namreč 172 zaposlenim v podpis ponudil pogodbe za primerna delovna mesta, ki jih je do zdaj podpisalo 91 delavcev. Plače v ponujenih pogodbah so skladne z veljavnimi predpisi v Tešu in upoštevajo tako kolektivno pogodbo dejavnosti elektrogospodarstva kot tudi podjetniško kolektivno pogodbo.

Ne spreglejte