Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2016,
9.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

AmCham Slovenija

Sreda, 5. 10. 2016, 9.45

6 let, 6 mesecev

Steklarna Hrastnik najboljša med najboljšimi v sklopu Odprtost

Oglasno sporočilo

AmCham Slovenija tudi v letu 2016 predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Odprtost je uvrstitev v finale po izboru občinstva, komisije in aktivnega poslušalca pripadla Steklarni Hrastnik za projekt  Premium Business Club – HUB.

Zmagovalci Best of the Best sklopa Odprtost 2016, Steklarna Hrastnik | Foto: Zmagovalci Best of the Best sklopa Odprtost 2016, Steklarna Hrastnik

V sklopu Odprtost so se predstavili naslednji projekti:

  1. Zavarovalnica Triglav – Očistimo naše gore
  2. Atlantic Grupa – Atlantic Body and mind – priložnost biti fit
  3. Steklarna Hrastnik – Premium Business Club – HUB

Čeprav so vsi projekti zmagovalni in polni navdiha, je Steklarna Hrastnik zbrane najbolj prepričala prav zaradi ustvarjalnosti, zagnanosti, odprtosti in želje po širjenju znanja. Aktivna poslušalka, ki je bila tokrat Ana Verčko Grilec, direktorica komunikacij v Goodyear Dunlop Sava Tires, je pojasnila, zakaj so prepričali tudi njo: "Čestitam vsem trem podjetjem za čudovite projekte in lepe predstavitve, prepričana sem, da bomo lahko marsikatero idejo tudi sami uporabili. Odločitev je bila težka, vendar sem se pri glasovanju zanašala na definicijo odprtosti, ki pomeni brezplačni prenos znanja, sodelovanje, povezovanje."

Ana Verčko Grilec, direktorica komunikacij v Goodyear Dunlop Sava Tires. | Foto: Ana Verčko Grilec, direktorica komunikacij v Goodyear Dunlop Sava Tires.

Premium Business Club 1860 je medindustrijsko inovacijski center, ki je nastal z namenom povezovanja in širjenja znanja, izkušenj in inovativnih pristopov. V Premium Business Clubu 1860 timih mladi, ustvarjalni in izkušenj željni posamezniki pridobivajo pomembna znanja, obenem pa sodelujejo z drugimi partnerji in zunanjimi sodelavci pri soustvarjanju novih produktov in njihovih zgodb.

Formirani v interdisciplinarnih timih pod mentorstvom strokovnjakov rešujejo različne naloge ter tako pridobivajo izkušnje, znanja ter prispevajo k napredku podjetja. Člane Premium Business Club 1860 tako povezujejo v mreže znanja in izkušenj, ki jih potrebujejo za dober začetek svoje karierne poti, podjetjem pa pomagajo pri reševanju najrazličnejših nalog ter ustvarjanju presežkov. Poslovni model se nenehno razvija in dopolnjuje, pri tem pa se stalno osredotoča na spodbujanje mentorstva, vedoželjnost, nenehno deljenje znanja in izkušenj ter ustvarjanje in testiranje novih pristopov.

Namen Premium Business Cluba 1860 je ustvarjanje pogojev za povezovanje mladih posameznikov s podjetji s ciljem ustvarjanja presežkov z merljivimi rezultati. Ustvariti torej želijo fleksibilni organizem, ki bo prilagodljiv najrazličnejšim okoljem, inovativen in družbeno odgovoren.

Predstavili so se z zavidljivo statistiko. Danes se lahko pohvalijo s 16 projekti, med njimi Lighting UK, Clustering, Innovation Day, Puzzle, 60 aktivnimi člani, od katerih štirje študirajo v tujini, petimi novimi zaposlitvami v Steklarni Hrastnik, šestimi drugje ter 120 tisoč ustvarjenimi kosi.  

Best of the Best – Odprtost. | Foto: Best of the Best – Odprtost.

Program ​Best of the Best

Izjemni projekti in ideje članov AmCham Slovenije že 17. leto v slovenski gospodarski prostor vnašajo odlične prakse, ki jih uvrščajo med vodilna podjetja v Sloveniji. Prav to je pripomoglo k oblikovanju programa Best of the Best, v katerem že tretje leto iščejo in predstavljajo najboljše poslovne prakse kot vodilo in navdih. So plod ustvarjalnosti in inovativnosti zaposlenih v podjetjih. Na ta način skupaj pripomorejo k prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj v gospodarsko okolje.

Namen programa je predstavitev in izpostavitev izjemnega dela zaposlenih v podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija. Cilj je, da na ta način kot vzor pripomorejo k spremembam tudi v drugih podjetjih. Izpostavljajo dobro, osredotočeni pa so na uspešne zgodbe. Pomembno vlogo ima posebna komisija, Best Practice Academy, katere vloga je izbor finalistov programa Best of the Best. Z njihovo pomočjo tudi med preostale člane AmCham Slovenija širijo izjemne projekte in ideje, primere dobrih praks, k navdihujejoi že vrsto let.

Na treh dogodkih Best of the Best so predstavili devet najboljših praks v treh tematskih sklopih: INOVATIVNOST, MOTIVACIJA in ODPRTOST.

Izjemni posamezniki, ki sodelujejo v Best Practice Academy, so: Aleksander Baretič – Mars Overseas Holdings, Aleksandra Brank – Bisnode, Ksenija Božič – BB Svetovanje, Katra Šemrov – Microsoft, Maja Langerholc – KPMG, Mateja Panjan – Danfoss Trata, Mojca Perič – Helios, Martina Merslavič – Siemens, Nina Remškar – Roche, Primož Zupan – Halcom, Rok Cuderman – Petrol, Simona Dijak – Goodyear Dunlop Sava Tires, Soniboj Knežak – Steklarna Hrastnik, Tea Gasser – PwC, Viviana Žorž – Adecco, Alenka Rozman, NLB, Zvezdana Lubej – Profiles International Slovenia-Kadrovske storitve.

Glavnega zmagovalca – najprepričljivejši primer dobre poslovne prakse – bodo izmed treh predstavljenih finalnih projektov določili glasovi na AmCham družbenih medijih. Vse finalne projekte bodo namreč predstavili s posebnimi kratkimi videi, zmagovalec pa bo nagrajen z vikend paketom v New Yorku.

Posebna zahvala pri dogodku Best of the Best Odprtost gre podpornikom in partnerjem programa Best of the Best, generalnima pokroviteljema – Zavarovalnici Triglav in Goodyear Dunlop Sava Tires –, pokrovitelju sklopa Odprtost – PwC ter partnerjema programa – STA Potovanja in Hotel Slon.

Ne spreglejte