Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
15. 6. 2016,
12.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

1

Natisni članek

stanovanjski kredit soseska Zeleni gaj Brdo Ljubljana stanovanja nepremičnine Osebne finance

Sreda, 15. 6. 2016, 12.25

6 let, 6 mesecev

Stanovanjski sklad začel prodajo 85 stanovanj na Brdu

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

1

Stanovanjska soseska Brdo | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je danes objavil razpis za prodajo 85 stanovanj v soseski Zeleni gaj v Ljubljani. Cene so od že prodanih stanovanj na Brdu nekoliko višje.

Stanovanjski sklad končuje gradnjo 85 stanovanj v treh objektih v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani, ki so dopolnitev obstoječega naselja s 342 stanovanji. Na prodaj so večinoma večja stanovanja, ki bodo dokončana do jeseni.

Na razpisu lahko sodelujejo fizične osebe, ki so državljani Slovenije ali državljani držav članic EU z dovoljenjem za stalno bivanje v Sloveniji. V rednem roku razpisa bodo lahko prijavo oddali le tisti, ki na podlagi prejšnjih razpisov stanovanjskega sklada niso postali lastniki ali solastniki stanovanja. V morebitnih nadaljnjih rokih razpisa ta omejitev ne bo veljala.

V primeru večjega interesa za nakup istih stanovanj bodo imele prednost mlade družine, sledile bodo družine z osnovnošolskim otrokom, družine, gibalno ovirane osebe ter mladi.

Prosilci, ki želijo kupiti stanovanje morajo oddati elektronsko ali pisno prijavo od vključno 20. avgusta. Izbor kupcev bo potekal po posebnem protokolu s pomočjo posebnega računalniškega programa.

Stanovanjska soseska Brdo | Foto: Osebni arhiv Foto: Osebni arhiv

Cene od dva do tri tisoč evrov za kvadratni meter

Medtem ko so se cene že prodanih stanovanj v soseski gibale pod dvema tisočakoma so tokrat višje.

Za najcenejše, 35 kvadratnih metrov veliko stanovanje, bo potrebno skupaj z dvema parkirnima mestoma odšteti 104.500 evrov. Kvadratni meter stanovanjske površine je tako na prodaj za 2.300 evrov.

Najdražje se prodaja 84 kvadratnih metrov stanovanjske površine z veliko teraso. Cena skupaj z dvema parkirnima mestoma znaša 276.400 evrov. Cena kvadratnega metra stanovanjske površine je okoli tri tisočake. Za obvezno parkirno mesto je sicer potrebno odšteti 11 tisočakov.

Stanovanja Brdo | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

Zainteresirani kupci si bodo vzorčna stanovanja lahko ogledali na dnevih odprtih vrat, ki bodo predvidoma organizirani od 21. do 23. junija. Prijava na oglede vzorčnih stanovanj poteka prek spletne strani stanovanjskega sklada, na kateri so objavljene tudi vse podrobnosti in navodila.

Prosilci lahko v prijavi izrazijo interes za eno ali več stanovanj, pri čemer je le ena izbira prednostna, vse morebitne dodatne izbire pa so med seboj enakovredne.

Sklad je že lani dal v uporabo 342 stanovanj na Brdu, v pol leta so prodali 300 stanovanj.

Po 22 izborih kupcev je bilo skupno prodanih 341 stanovanj, eno stanovanje je ostalo neprodano. Tega bo namenil reševanju stanovanjskega vprašanja v okviru pilotnih projektov.

Ne spreglejte