Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
27. 5. 2016,
8.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,05

1

Natisni članek

nepremičnine Grčija

Petek, 27. 5. 2016, 8.05

6 let, 6 mesecev

Slovenec z nakupom propadajočega veleposlaništva pomaga reševati grški proračun (foto)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,05

1

Lesnina MG Oprema Boštjana Mencingerja je z Grčijo podpisala kupo-prodajno pogodbo za nepremičnino na Veselovi 17 v Ljubljani, v Financah piše Janez Tomažič. Kupnina znaša 600 tisoč evrov, nam je potrdil Mencinger. Prodaja se je vlekla od leta 2013. V vili bodo po napovedih Boštjana Mencingerja stanovanja visokega cenovnega razreda.

"Naše podjetje se ukvarja z izvedbo raznovrstnih projektov, med katere sodi po izvedbeni plati tudi objekt na Veselovi ulici. Ker je poslov na našem programu, ki zajema širok spekter gradbeno obrtniških del ter notranje in tehnološke opreme, v Sloveniji preprosto bistveno premalo, je prav to poglavitni razlog za nakup objekta," še pojasnjuje Mencinger.

Grki so se zaradi prazne državne blagajne odločili za prodajo številnih nepremičnin po vsem svetu. | Foto: Grki so se zaradi prazne državne blagajne odločili za prodajo številnih nepremičnin po vsem svetu.

Grki so nepremičnino prodajali na spletni strani grškega sklada za privatizacijo HRDAF. Zgradba, ki so jo kupili v obdobju, ko denar ni bil težava, in v kateri so nameravali urediti novo veleposlaništvo, je v slabem stanju. 

Novi lastnik namerava v propadajoči nepremičnini urediti stanovanja visokega cenovnega razreda. | Foto: Novi lastnik namerava v propadajoči nepremičnini urediti stanovanja visokega cenovnega razreda.

"Stavba, ki je spomeniško zaščitena, stoji v odličnem stanovanjskem okolišu. V okolici je vrsta ambasad (ameriška in avstrijska), vladnih stavb, trgovin in znani park Tivoli. Dvonadstropna stavba s kletjo in podstrešjem skupaj meri 1.237 kvadratnih metrov, ima tudi 20 kvadratnih metrov veliko parkirišče," so Grki zapisali v oglasu.

Objekt so Grki prvotno prodajali za 800 tisoč evrov, na koncu pa je bila zgradba prodana za 600 tisoč evrov.

"Dvonadstropna stavba s kletjo in podstrešjem skupaj meri 1.237 kvadratnih metrov, ima tudi 20 kvadratnih metrov veliko parkirišče," so Grki zapisali v oglasu. | Foto: "Dvonadstropna stavba s kletjo in podstrešjem skupaj meri 1.237 kvadratnih metrov, ima tudi 20 kvadratnih metrov veliko parkirišče," so Grki zapisali v oglasu.

Ne spreglejte