Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 12. 2016,
15.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Hiroši Išino Kansai Paint Helios Domžale

Sreda, 7. 12. 2016, 15.45

6 let, 6 mesecev

Novi lastnik Heliosa namerava ohraniti vse blagovne znamke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Hiroši Išino Helios Kansai Paint | Foto STA

Foto: STA

Novi japonski lastnik skupine Helios namerava ohraniti vse Heliosove blagovne znamke, saj so v regiji zelo močne. To je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik uprave družbe Kansai Paint Hiroši Išino. Nakup skupine Helios je del širitvene strategije japonskega koncerna v Evropi.

Lastniki skupine Helios, Ring International Holding, Franklin Templeton in sklad GSO iz skupine Blackstone, so v torek na Dunaju s Kansai Paint podpisali pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža v premazniški skupini Helios.

"Helios ima zelo kakovostne izdelke, še posebej na področju industrijskih premazov. Povpraševanje po tovrstnih izdelkih ni veliko le v Evropi in na Japonskem, ampak tudi na Kitajskem in Bližnjem vzhodu," je povedal Hiroši Išino.



Helios bo postal Kansaijevo evropsko središče za inovacije

Skupina Helios bo s prevzemom postala Kansaijevo evropsko središče za inovacije, raziskave, razvoj, proizvodnjo in distribucijo, so že v torkovi objavi novice o menjavi lastništva povedali na Heliosu. Kupnina je znašala 572 milijonov evrov, prodajni postopek pa naj bi končali v dveh do treh mesecih, saj morajo prodajo odobriti še organi za varstvo konkurence.

Helios je leta 2014 za 145 milijonov evrov prešel v last avstrijskega holdinga Ring International, kapital pa sta poleg Ring Holdinga zagotovila še ameriška sklada Franklin Templeton in Blackstone. Ob tem je prevzel še za okoli 105 milijonov evrov Heliosovega dolga. Po približno dveh letih konsolidacije Heliosa in Ringa je nastala skupina Helios.

"Ponosni smo, da smo postali pomemben član skupine v Evropi in da je japonsko podjetje v nas videlo potencial," je povedal izvršni direktor Heliosa David Kubala (levo). | Foto: STA , "Ponosni smo, da smo postali pomemben član skupine v Evropi in da je japonsko podjetje v nas videlo potencial," je povedal izvršni direktor Heliosa David Kubala (levo). Foto: STA ,

Trenutek za prodajo je bil pravi

Na novinarski konferenci je eden od dveh generalnih direktorjev skupine Helios David Kubala poudaril, da se jim je zdel trenutek za prodajo pravi, saj je Kansai zaradi širitve v Evropi iskal izkušenega partnerja, Helios pa ima veliko znanja, dobro izobražen kader in raziskovalno-razvojni potencial. "Ponosni smo, da smo postali pomemben član skupine v Evropi in da je japonsko podjetje v nas videlo potencial," je dodal Kubala.

Družba Kansai je sicer med 10 največjimi proizvajalci premazov na svetu in letno ustvari več kot 2,6 milijarde evrov prihodkov. "V prihodnjih treh letih želimo doseči četrto mesto v svetu, naš končni cilj pa je v desetih letih postati številka ena," je poudaril Išino.

Paleta njihovih izdelkov je zelo široka, na Japonskem so največji proizvajalec dekorativnih, avtomobilskih, industrijskih, zaščitnih in ladijskih premazov. V več kot sto podružnicah in povezanih družbah Kansai zaposluje skoraj 13 tisoč ljudi. Veliko poudarka dajejo tudi inovacijam, kot so na primer premazi za uničevanje alg, zaščita pred insekti ali sončnim sevanjem.
Ne spreglejte