Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
14. 7. 2016,
10.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

stanovanja stečaj Ljubljana dražba stanovanj dražba nepremičnine Osebne finance

Četrtek, 14. 7. 2016, 10.59

6 let, 7 mesecev

Na dražbi na prodaj še zadnje stanovanje v Slivnikovi vili

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Vila Alja na Aljaževi ulici v Ljubljani | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Zadnje prosto stanovanje v šeststanovanjski vili Alja, ki stoji v mirnem predelu ljubljanske Šiške, bo konec avgusta na prodaj za 140 tisoč evrov. Do zdaj zanimanja zanj ni bilo.

Vila blok na Aljaževi ulici 45 ima šest luksuznih stanovanj s panoramskim dvigalom in podzemnimi garažami. Pred leti ga je zgradilo podjetje Saninvest, ki je bilo v lasti pokojnega novinarja in urednika Danila Slivnika, in je že tri leta v stečaju.

Dve stanovanji je investitorju uspelo prodati takoj po izgradnji leta 2010, še tri je na dražbah prodal stečajni upravitelj Aleksander Šimon. Za zadnjega bo z zbiranjem zavezujočih ponudb skušal iztržiti najmanj 140 tisoč evrov.

Rok za oddajo ponudb je 29. avgust, varščina v višini 14 tisoč evrov pa mora biti poravnana najmanj dan pred koncem roka.

Stečajni upravitelj do konca avgusta zbira zavezujoče ponudbe za zadnje prosto stanovanje. Gre za 60 kvadratnih metrov veliko dvosobno stanovanje, ki mu pripada še 23 kvadratov pokrite terase, 43 kvadratov atrija in podzemno parkirno mesto. | Foto: Matej Leskovšek Stečajni upravitelj do konca avgusta zbira zavezujoče ponudbe za zadnje prosto stanovanje. Gre za 60 kvadratnih metrov veliko dvosobno stanovanje, ki mu pripada še 23 kvadratov pokrite terase, 43 kvadratov atrija in podzemno parkirno mesto. Foto: Matej Leskovšek

Dvosobno stanovanje s pokrito teraso in zelenim atrijem

Gre za 60 kvadratnih metrov veliko dvosobno stanovanje, ki mu pripada še 23 kvadratov pokrite terase, 43 kvadratov atrija in podzemno parkirno mesto. Zanj v marčevskem zbiranju ponudb, ko je bila izhodiščna cena višja za pet tisočakov, ni bilo zanimanja. Pred tem se je prodajal še za pet tisočakov dražje.

Če bo najcenejše stanovanje v vili prodano po izhodiščni ceni, bo kupec zanj odštel 153 tisočakov oziroma 2.600 evrov za kvadratni meter.

Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, bo stečajnik sklenil pogodbo s tistim, ki bo ponudil najkrajši rok plačila. | Foto: Matej Leskovšek Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, bo stečajnik sklenil pogodbo s tistim, ki bo ponudil najkrajši rok plačila. Foto: Matej Leskovšek

Najboljšega ponudnika čaka še plačilo davka

Izbran bo tisti kupec, ki bo ponudil največ. Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, bo stečajnik sklenil pogodbo s tistim, ki bo ponudil najkrajši rok plačila. Ponujena cena mora biti najmanj enaka izhodiščni. Ponudniki bodo o izbiri obveščeni v 15 dneh po koncu zbiranja ponudb. V izklicnih cenah ni vključen 9,5-odstotni davek, ki ga mora po nakupu poravnati kupec.

Največ zanimanja v septembrskem zbiranju ponudb so potencialni kupci pokazali za najdražje, sto kvadratnih metrov veliko stanovanje na vrhu objekta. Premore še 33 kvadratnih metrov pokrite terase in pet kvadratnih metrov veliko shrambo, skupna površina pa znaša 139 kvadratnih metrov.

Vila Alja na Aljaževi ulici v Ljubljani | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Izklicna cena zanj je bila postavljena pri 238.500 evrih, prodano je bilo za 244.700 evrov oziroma skupaj z davkom za 268 tisoč evrov. Drugi najboljši ponudnik je ponudil dva tisočaka manj.

Ne spreglejte