Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2017,
20.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

nadzorni svet SDH Lidia Glavina

Sreda, 11. 1. 2017, 20.53

6 let, 6 mesecev

Lidia Glavina ostaja na čelu SDH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Lidia Glavina | Foto STA

Foto: STA

Nadzorni svet SDH je danes do imenovanja predsednika uprave s polnim mandatom in novega člana uprave podaljšal začasni mandat prvi dami SDH Lidii Glavina, je povedal prvi nadzornik holdinga Damjan Belič. Glavina je kot nadzornica začasno vodenje SDH prevzela sredi julija. Omenjeni imenovanji si bo nadzorni svet prizadeval opraviti čim prej.

Slovenski državni holding (SDH) je razpis za predsednika in člana uprave objavil v drugi polovici lanskega oktobra, potem ko je poleti po neuspelem poskusu menjave nadzornikov Luke Koper, ki je sprožil burno dogajanje na Obali, odstopil dotedanji prvi mož upravljavca državnih naložb Marko Jazbec, oktobra pa je nato po ponavljajočih se informacijah o nesoglasjih sporazumno iz uprave odšla članica Anja Strojin Štampar.

Sredi julija je vodenje SDH začasno prevzela nadzornica Lidia Glavina, ki bi se ji šestmesečni začasni mandat iztekel 15. januarja. Poleg nje v upravi holdinga sedi še Nada Drobne Popovič.

Nadzorniki so Glavini mandat zdaj podaljšali do imenovanja uprave s polnim mandatom. Kot je v torek neuradno poročal časnik Delo, naj bi predsednika uprave s polnim mandatom in člana uprave imenovali do konca januarja.

Začasno imenovanje za največ eno leto

Predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič je danes za STA pojasnil, da tega sicer ne more obljubiti, si bodo pa v nadzornem svetu prizadevali, da se to zgodi čim prej. Glavina lahko sicer po zakonu kot s strani DZ imenovana nadzornica holding začasno vodi največ 12 mesecev.

Predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič ne more obljubiti, da bodo novega predsednika uprave imenovali do konca januarja. | Foto: STA , Predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič ne more obljubiti, da bodo novega predsednika uprave imenovali do konca januarja. Foto: STA , Nadzorniki so na podlagi oktobrskega razpisa neuradno že oblikovali ožji izbor kandidatov, a naj bi naročili še dodatna testiranja, tudi preverjanje značajske kompatibilnosti. Izsledkov teh zadnjih preverjanj še ni, zato danes odločitve o novem vodstvu še niso sprejeli.

Med kandidati za predsednico uprave s polnim mandatom naj bi bila sicer neuradno tudi Glavina in po pisanju nekaterih medijev so njene možnosti, da začasni mandat spremeni v polnega, dobre.

Če bo zamejska Slovenka ostala na čelu holdinga, se bo v nadzornem svetu sprostilo mesto. Nabor nadzornikov je že tako osiromašen, potem ko je decembra preminul član nadzornega sveta Drago Ferfolja. Naloge nadzornikov tako trenutno opravljajo Belič, Duško Kos in Barbara Smolnikar. Glavina medtem med začasnim vodenjem kot nadzornica ne deluje.

Strokovna komisija ministrstva za finance je na spletnih straneh ministrstva zato minuli teden že objavila javni poziv za člane nadzornega sveta SDH. Zainteresirani morajo prijave posredovati do 20. januarja.

Ne spreglejte