Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2016,
13.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

AmCham Slovenija Danfoss Trata

Petek, 22. 4. 2016, 13.45

6 let, 6 mesecev

Danfoss Trata najboljša med najboljšimi v inovativnosti

Oglasno sporočilo

Foto: AmCham Slovenija

AmCham Slovenija tudi v letu 2016 predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Inovativnost je uvrstitev v finale po izboru občinstva, komisije in aktivnega poslušalca pripadla Danfoss Trati za projekt 24Idea.

Izjemni projekti in ideje članov AmCham Slovenije že 17. leto v slovenski gospodarski prostor vnašajo odlične prakse, ki jih uvrščajo med vodilna podjetja v Sloveniji. Prav to je pripomoglo k oblikovanju programa Best of the Best, v katerem že tretje leto iščemo in predstavljamo najboljše poslovne prakse kot vodilo in navdih. So plod kreativnosti in inovativnosti zaposlenih v podjetjih. Na ta način skupaj pripomoremo k prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj v gospodarsko okolje.

Na treh dogodkih Best of the Best bomo predstavili skupaj 9 najboljših praks v treh tematskih sklopih: INOVATIVNOST, MOTIVACIJA in ODPRTOST.

Namen programa je predstavitev in izpostavitev izjemnega dela zaposlenih v podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija. Naš cilj je, da na ta način kot vzor pripomorejo k spremembam tudi v drugih podjetjih. Izpostavljamo, kar imamo pokazati dobrega, osredotočeni na uspešne zgodbe, za katere želimo, da o njih izvedo tudi drugi. Pomembno vlogo igra posebna komisija Best Practice Academy, katere vloga je izbor finalistov programa Best of the Best. Z njihovo pomočjo bomo širili izjemne projekte in ideje ter primere dobrih praks, ki nas že vrsto let navdihujejo, tudi med preostale člane AmCham Slovenija.

Izjemni posamezniki, ki sodelujejo v Best Practice Academy, so: Viviana Žorž - Adecco, Ksenija Božič - BB Svetovanje, Aleksandra Brank - Bisnode, Mateja Panjan - Danfoss Trata, Simona Dijak - Goodyear Dunlop Sava Tires, Primož Zupan - Halcom, Mojca Perič - Helios, Tanja Subotič - IBM, Maja Langerholc - KPMG, Aleksander Baretič - Mars Overseas Holdings, Katra Šemrov - Microsoft, Rok Cuderman - Petrol, Jernej Smisl - Piovarna Laško, Zvezdana Lubej - Profiles International Slovenia-Kadrovske storitve, Tea Gasser - PwC, Nina Remškar - Roche, Martina Merslavič - Siemens, Soniboj Knežak - Steklarna Hrastnik in Marko Boštjančič - Telekom.

Glavnega zmagovalca - najprepričljivejši primer dobre poslovne prakse - bodo izmed treh predstavljenih finalnih projektov določili glasovi na socialnih medijih AmCham. Vse finalne projekte bomo namreč predstavili s posebnimi kratkimi videi, zmagovalec pa bo nagrajen z vikend paketom v New Yorku.

Enzo Smrekar, Droga Kolinska, Danfoss Trata | Foto: AmCham Slovenija Enzo Smrekar, Droga Kolinska, Danfoss Trata Foto: AmCham Slovenija

V sklopu Inovativnost so se predstavili naslednji projekti:

  1. Y.business, Ypsilon
  2. 24Idea, Danfoss Trata
  3. Visokozmogljiva metoda za napovedovanje aktivnosti protiteles, Lek

Čeprav je bila izbira težka in so vsi projekti zmagovalni, je glasovalce najbolj prepričala Danfoss Trata s projektom 24Idea, ki se je tako uvrstila v finalni izbor.

Pri izboru nam je bil v veliko pomoč aktivni poslušalec, ki je bil tokrat Enzo Smrekar, podpredsednik AmCham Slovenija, glavni direktor in član uprave Droga Kolinska. Bil je odločilen pri izboru zmagovalnega projekta v sklopu Inovativnost.  

24Idea je 24-urni interni Danfossov dogodek, ki vpeljuje start-up delovanje v organizacijsko kulturo. Generiranje svežih, novih idej ter motivacija zaposlenih so bili osnova za pripravo pilotnega projekta, kjer so zavzeti zaposleni lahko pokazali, česa so sposobni, v način dela pa je bila prinesena nova energija.

Junija lani (2015) se je 80 zaposlenih za 24 ur posvetilo izboljšavam na poslovnem področju Commercial Controls, ki spada v Danfossov segment Heating. Predlagane ideje zaposlenih so bile vezane na optimizacijo poslovnih procesov, razvoj novih izdelkov ter priložnosti za rast in razvoj poslovanja. Dogodek je bil hkrati organiziran v Danfossovih podjetjih v Ljubljani in na Kitajskem, izmenjava mnenj med sodelavci na obeh lokacijah pa je potekala virtualno.

Zmagovalna ekipa Danfoss Trata | Foto: AmCham Slovenija Zmagovalna ekipa Danfoss Trata Foto: AmCham Slovenija

Posebnost modela 24Idea je v tem, da lahko vsakdo v organizaciji prispeva ideje, ključno za razvoj teh pa je sodelovanje med zaposlenimi z različnih področij in oddelkov. Zaposleni na podlagi tovrstnega sodelovanja lahko delujejo zunaj okvirov svojega oddelka, razvijajo lastne kompetence in ideje z različnih zornih kotov. Po dogodku je osem timov dobilo priložnost, da 20 odstotkov svojega delovnega časa posvetijo razvoju ideje in svojega potenciala.

Z uspešnostjo dogodka 24Idea so prodrli tudi na raven korporacije in januarja letos izvedli prvi tovrstni dogodek na Danskem – za vse Danfossove segmente. Ob preteklih izvedbah so namreč dobili potrditev, da največjo težnjo v razvoju Danfossovih izdelkov za boljši jutri dajejo zaposleni. Posledično je bila ekipa 24Idea povabljena tudi k soustvarjanju korporacijskega modela za hitrejši razvoj inovacij.

Posebna zahvala gre tudi podpornikom in partnerjem programa Best of the Best, generalnima pokroviteljema - Zavarovalnici Triglav in Goodyear Dunlop Sava Tires, pokrovitelju sklopa Inovativnost - Agilcon ter partnerjema programa - STA Potovanja in Hotel Slon.

V naslednjem sklopu, to bo Motivacija, bodo predstavili nove tri poslovne prakse podjetij članov AmCham Slovenija, in sicer 25. maja 2016.

Ne spreglejte