Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
15.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

AmCham Slovenija

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 15.47

6 let, 6 mesecev

Danfoss Trata najboljša med najboljšimi

Oglasno sporočilo

AmCham Slovenija je v okviru programa Best of the Best tudi v letu 2016 iskala, podpirala in nagrajevala tiste, ki v slovenskem poslovnem prostoru ustvarjajo pozitivne spremembe. Nagrajenci za najboljšo prakso letošnjega leta so Danfoss Trata s projektom 24Idea.

 Zmagovalci Best of the Best 2016, Danfoss Trata s projektom 24Idea.

Projekt 24Idea je glasovalce prepričal zaradi združitve elementov inovativnosti, motivacije, odprtosti, kreativnosti, zagnanosti, svežih idej in želje po širjenju znanja. Mateja Panjan, Danfoss Trata in članica zmagovalne ekipe, je poudarila: "K poti do zmage nas je vodila podpora našega vodstva in ugodno okolje, ki ga Danfoss Trata ustvarja za nas, kar je omogočilo razvoj projekta do take visoke ravni. To nas motivira in vzpodbuja zaposlene, da skupaj ustvarjamo pozitivne spremembe."

Glasovanje za zmagovalca je imelo dobrodelno noto. Zmagovalci Best of the Best 2016 so se odločili, da bodo zbrana sredstva namenili Društvu staršev otrok z rakom, Jonatan Prijatelj. To željo se izrazili zato, ker stojijo ob strani svojemu sodelavcu in njegovi hčerki, ki že dve leti bije boj z rakom. Do razglasitve zmagovalca so zbrali že več kot 1.500,00 evrov, donacije pa še vedno potekajo. Donirate lahko tudi sami, do 20. decembra 2016.

Projekt 24Idea je 24-urni interni Danfossov dogodek, ki vpeljuje start-up delovanje v organizacijsko kulturo. Generiranje svežih, novih idej ter motivacija zaposlenih so bili osnova za pripravo pilotnega projekta, kjer zavzeti zaposleni lahko pokažejo, česa so sposobni in v način dela prinesejo novo energijo.

Junija 2015 se je 80 zaposlenih za 24 ur posvetilo izboljšavam na poslovnem področju Commercial Controls, ki spada v Danfossov Heating segment. Dogodek je bil hkrati organiziran v Danfossovih podjetjih v Ljubljani in na Kitajskem, izmenjava mnenj med sodelavci na obeh lokacijah pa je potekala virtualno. Po dogodku je 8 timov pridobilo priložnost, da 20 % svojega delovnega časa posvetijo razvoju ideje in svojega potenciala. Z uspešnostjo 24Idea dogodka so prodrli tudi na nivo korporacije in januarja letos izvedli prvi tovrstni dogodek na Danskem - za vse Danfossove segmente.

Poleg naslova najboljše dobre prakse, je glavni zmagovalec prejel brezplačno letno članarino za kategorijo članstva Patron v AmCham Slovenija za leto 2017, vikend paket v New Yorku in izobraževanje za ekipo projekta.

Zmagovalca so razglasili na AmCham Poslovnem zajtrku: Aktivirajte možgane in srce za vodenje sprememb. Najboljšega izmed treh finalistov so določili glasovi na Facebooku, prek Hal mBills aplikacije ter občinstvo na dogodku. Finalisti so bili zmagovalci posameznih kategorij:

★Inovativnost: 24Idea, Danfoss Trata,
★Motivacija: Nadgradnja projekta Mladi upi, Zavarovalnica Triglav,
★Odprtost: Premium Business Club – HUB, Steklarna Hrastnik.

Finalisti Best of the Best 2016 | Foto: Finalisti Best of the Best 2016

 "Prav vse zgodbe so navdih, saj ustvarjajo pozitivne spremembe v našem poslovnem okolju in ravno to je tisto, za kar si v AmCham Slovenija, tudi skozi program Best of the Best, močno prizadevamo. Te spremembe lahko nastanejo le v medsebojnem sodelovanju in s širjenjem pozitivnih vrednot, kar se odraža v vseh finalnih projektih, zato so za nas zmagovalci vsi," je dejala mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija.

Na AmCham Poslovnem zajtrku so predstavniki finalistov podali tudi svoj pogled na spremembe in kako jih vpeljujejo v svojih podjetjih.

Gostje AmCham Poslovnega zajtrka Tadej Čoroli, Andrej Božič in Aleksander Zalaznik. | Foto: Gostje AmCham Poslovnega zajtrka Tadej Čoroli, Andrej Božič in Aleksander Zalaznik.

Aleksander Zalaznik, generalni direktor Danfoss Trata je izpostavil, da so vodilo sprememb ljudje: "Če želimo spremembe, moramo ustvariti okolje, ki te spremembe dopušča, moramo odkrito komunicirati med seboj ter pustiti zaposlenim, da eksperimentirajo. Za to se trudimo tudi v Danfoss Trata."

Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik, je priznal: "Sprememba v okolju z 750 zaposlenimi ni vedno lahka, vendar se trudimo, da bi vsak nekaj prispeval in na koncu tudi čutil posledice. Stavimo pa predvsem na mlado energijo ter učenje iz lastnih napak."

Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav, spremembe v podjetju primerja z naravo: "Turbulentni času naravi in podjetju prinašajo slabe stvari, vendar po vsakem dežju posije sonce. Posel bi moral biti igra, poskus, optimizem ter prinašanje dobrega ljudem."

Pokrovitelj AmCham Poslovnega zajtrka

Ne spreglejte