Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 1. 2017,
15.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Citypark

Sreda, 25. 1. 2017, 15.25

6 let, 6 mesecev

Citypark je paradni konj med slovenskimi nakupovalnimi središči

Oglasno sporočilo

"Letošnje leto bo prav posebno leto, saj se bomo s številnimi dogodki zahvalili našim zvestim obiskovalcem, ki so nas kljub številnim prenovam in obnovam zvesto spremljali v lanskem letu. Več kot devet milijonov jih je bilo, skupaj do zdaj v petnajstih letih že skoraj 150 milijonov, kar je vsekakor lepa popotnica ob 15. rojstnem dnevu, ki ga praznujemo letos," je na novinarski konferenci povedal Toni Pugelj, direktor Cityparka, ki je z več kot 125 trgovinami in lokali največje nakupovalno središče v Sloveniji.

Ob rojstnem dnevu pripravljajo pester nabor dogodkov, nagradnih iger, otroških aktivnosti in veselega dogajanja. "Med 15. in 18. februarjem bomo v nagradni igri Vrata sreče med naše obiskovalce razdelili 15 tisoč evrov, vsak mesec pripravljamo številna presenečenja, vrhunec praznovanja pa bo v pomladnih mesecih," je povedala Klavdija Miklavžin Javornik, vodja marketinga v Cityparku.

Citypark je med 30 nakupovalnimi središči, ki jih v šestih državah srednje, južne in vzhodne Evrope upravlja družba SES, drugo največje. "Z več kot devetimi milijoni obiskovalcev na leto in s 160 milijoni evrov prihodkov v lanskem letu, kar je 2,5 odstotka več kot leto prej, je vsekakor paradni konj med vsemi štirimi slovenskimi nakupovalnimi središči v našem upravljanju," je poudaril Boštjan Brantuša, direktor SES Slovenija.

V Slovenijo so lani pripeljali štiri nove monobrand trgovine, ki jih prej v Sloveniji ni bilo: Guess Jeans, Mango, Esprit in prvo specializirano trgovino Lego v Sloveniji. Leto prej so jih pripeljali sedem, vsako leto znova pa na ta način potrjujejo, da modnim trendom ne le sledijo, ampak jih tudi ustvarjajo. Kakor pravi Toni Pugelj, spomladi načrtujejo odprtje prve monobrand trgovine v Sloveniji za spodnje perilo Calvin Klein Underware, kar bo zagotovo privabilo še kakšnega kupca več: "Vesel sem, da se je letos nakupovalna klima obrnila na bolje, naši obiskovalci še vedno ostajajo zahtevni, vendar trošijo več in so si pripravljeni privoščiti nekaj več. K temu jih spodbujamo tudi mi, z novimi trgovinami, ki jih pripeljemo v Slovenijo. Ni jim treba v tujino, s kupovanjem doma pa vsi skupaj prispevamo h krepitvi slovenskega gospodarstva."

Jeseni so prenovili brezplačnik, ki ga izdajajo, odkar je Citypark odprl svoja vrata. V 15 letih so tako izdali že več kot 120 številk časopisa, v katerem predstavljajo bogato ponudbo svetovnih blagovnih znamk pod eno streho. "Metropolist izhaja štirikrat na leto v nakladi 200 tisoč izvodov, po vizualni podobi in vsebini pa se lahko postavi ob bok največjim svetovnim modnim revijam," je povedal Pugelj. Dodal je, da so z mislijo na svoje kupce oblikovali tudi mobilno aplikacijo, ki nakupovanje spreminja v še lepše doživetje, saj omogoča preprosto orientacijo po Cityparku, uporabnika obvešča o akcijah in novicah ter ima uporabno funkcijo za varno shranjevanje kartic zvestobe.

"V vseh naših centrih, z izjemo centra Interspar Vič, smo lani izvedli obsežno prenovo parkirnih hiš po najsodobnejših tehničnih in varnostnih standardih. V vseh smo med drugim uvedli sistem označevanja prostih parkirnih mest z lučkami in enosmerni promet, ki poleg večje varnosti zagotavljata večjo pretočnost prometa," je še povedal Boštjan Brantuša. Toni Pugelj je dodal, da je Citypark s prenovljeno parkirno hišo, v katero so vložili 770 tisoč evrov, postal tudi edino nakupovalno središče v Ljubljani z najsodobnejšim parkirnim sistemom. Skupaj so do zdaj prenovili že skoraj 40 odstotkov vseh površin v Cityparku, pri čemer vlagajo tudi v naložbe, ki učinkovito zmanjšujejo porabo energije za osvetlitev, ogrevanje in hlajenje. Ta mesec končujejo projekt vgradnje LED-svetil, v katerega so vložili približno dva milijona evrov.

Nakupovalno središče Citypark, ki letos praznuje 15. rojstni dan, je z več kot 125 trgovinami in lokali največje nakupovalno središče v Sloveniji in hkrati najmodernejše v Ljubljani. Ponuja najprestižnejše blagovne znamke, zagotavlja najvišjo kakovost storitev in postavlja modne trende. Lani ga je obiskalo več kot devet milijonov ljudi, zanje so pripravili približno 250 dogodkov. Citypark je eno od štirih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management. Ta ima 30 nakupovalnih središč v šestih državah srednje, južne in vzhodne Evrope, s skupno površino približno 860 tisoč kvadratnih metrov. Je vodilna družba na področju gradnje, razvoja in upravljanja nakupovalnih središč tako v Avstriji kot tudi v Sloveniji. V letu 2015 so njihova nakupovalna središča dosegla 2,69 milijarde evrov bruto prihodkov od prodaje. Nakupovalna središča SES so že deseto leto med največjimi prodajnimi centri v Sloveniji. Več informacij na www.citypark.si.

 

Ne spreglejte