Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2016,
8.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

Natisni članek

Everet International Branko Roglić Orbico

Sobota, 29. 10. 2016, 8.26

6 let, 6 mesecev

Ce

Eden od najbogatejših Hrvatov prevzema slovenskega uvoznika kozmetike in parfumov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

Hrvaško podjetje Orbico, ki je distributer številnih znanih blagovnih znamk, prevzema slovenskega uvoznika ter distributerja kozmetike in parfumov Everet International.

Branko Roglić je eden od najbogatejših Hrvatov, sicer pa tudi častni konzul Slovenije v Splitu. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Branko Roglić je eden od najbogatejših Hrvatov, sicer pa tudi častni konzul Slovenije v Splitu. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Podjetje Orbico v lasti Branka Roglića, enega od najbogatejših Hrvatov, bo, kot kaže, prevzelo slovensko družbo Everet International, ki se ukvarja s trgovino na veliko s kozmetičnimi in parfumerijskimi izdelki, v Dnevniku piše Sebastjan Morozov. Koliko namerava Orbico v lasti Branka Roglića plačati za Everet International, ni znano, še piše časnik.

Že od ustanovitve leta 1991 družbo Everet International vodi Tanja Petek Šumrada, žena nekdanjega slovenskega veleposlanika v Franciji Janeza Šumrade, lastnik družbe Everet International pa je ciprska družba Bal Cosmetics. V čigavi lasti je ciprska družba, Petek-Šumradova ni odgovorila, piše časnik.


Morda vas zanima tudi:

-> Po klicu iz SMC Roglić zanika donacijo Cerarjevim

-> Največja zasebna vila v Sloveniji: iz davčne oaze bi jo vzel kralj zamaškov iz Škofje Loke


Everet International s 33 milijoni evrov prihodkov, Orbico z 1,26 milijarde

Skupina Everet International ima več hčerinskih družb v regiji jugovzhodne Evrope, piše Dnevnik. Družba uvaža in distribuira številne svetovno poznane kozmetične in parfumske blagovne znamke. Lani so imeli 33,6 milijona evrov prihodkov, od tega Everet International v Sloveniji 23 milijonov.

Skupina Orbico je imela medtem lani 1,26 milijarde evrov prihodkov od prodaje, njen lastnik Branko Roglić pa je eden od najbogatejših ljudi na Balkanu. Orbico med drugim v 18 evropskih državah distribuira številne svetovno znane proizvode, kot so izdelki blagovnih znamk Ariel, Always, Gillette, Pampers, Lavazza, Barrilla, Manner in drugih, piše Dnevnik. Slovenska podružnica Orbica je imela lani okoli 119 milijonov evrov prihodkov.

Roglić po nekaj dneh zanikal donacijo SMC

O Branku Rogliću smo lani novembra na Siol.net pisali v zvezi z donacijo stranki SMC. Najprej je Roglić dejal, da je v predvolilni kampanji 2014 finančno podprl SMC. V stranki so trdili, da donacije niso prejeli, klicali so ga za pojasnila, Roglić pa je kasneje donacijo zanikal.

Roglić je sicer tudi častni konzul Slovenije v Splitu.

Kot piše Dnevnik, v Orbicu in Everet International niso odgovorili na njihova vprašanja o kupčiji, načrtovani prevzem pa je razviden s spletnih strani Agencije za varstvo konkurence (AVK) in spletne strani enake bosanske agencije. AVK je konec avgusta že soglašala s prijavljeno koncentracijo med Orbicom in Everet International. Iz prijav koncentracije lahko sklepamo, da so vse podrobnosti posla bolj ali manj usklajene, še piše časnik.

Ne spreglejte