Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2016,
8.07

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock, Banka SKB

Natisni članek

Banka SKB stanovanjski kredit advertorial

Četrtek, 7. 4. 2016, 8.07

2 meseca, 1 teden

Cena naj ne bo ovira pri nakupu novega doma

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock, Banka SKB

Za iskanje nepremičnin v povprečju porabimo manj kot dva meseca, preden se odločimo za nakup hiše ali stanovanja, pa si ogledamo sedem nepremičnin. Cena ostaja ključni dejavnik.

Stroški, lokacija in velikost so najpomembnejši kriteriji, preden se odločimo za ogled novega doma, je pokazala evropska raziskava o iskanju nepremičnin, ki ga je izvedla evropska mreža nepremičninskih agencij Re/Max.

Najeti ali kupiti

Še prej se moramo odločiti in preračunati, ali je bolj smiselno nov dom najeti ali kupiti. To je pogosto odvisno od naših finančnih zmožnosti. Vsekakor je pri tem treba upoštevati, da višine najemnine ne moremo predvideti za daljše časovno obdobje, nakup pa običajno predstavlja največji finančni zalogaj v našem življenju. Danes načeloma velja, da v dvajsetih letih za najemnine odštejemo toliko denarja, kolikor bi ga potrebovali za nakup enake nepremičnine.

Najraje iščemo na spletu

Ko to vprašanje razčistimo, se lotimo iskanja nepremičnin. Iskanje nepremičnine med Evropejci traja v povprečju manj kot dva meseca, preden se odločimo za nakup hiše ali stanovanja, pa si ogledamo sedem nepremičnin. Dve tretjini Evropejcev nepremičnine najraje iščeta na spletu, od tega več kot polovica na spletnih straneh nepremičninskih agencij, kaže raziskava.

Za večino kupcev največji vtis na prvem ogledu nepremičnine pusti stanje sanitarij, temu sledi potreba po splošni obnovi nepremičnine in vonj novega doma.  | Foto: Za večino kupcev največji vtis na prvem ogledu nepremičnine pusti stanje sanitarij, temu sledi potreba po splošni obnovi nepremičnine in vonj novega doma.

Cena je ključni kriterij

Preden se odločimo za ogled stanovanja ali hiše, je najpomembnejši kriterij cena, ki je za večino vedno previsoka. A s stanovanjskim kreditom Banke SKB ni treba, da nas ovira pri nakupu novega doma. Z njim lahko hitreje pridemo do cilja, kjer bomo obrnili nov list v življenju.

Pomembna tudi bližina šole in vrtca

Lokacija nepremičnine je pomembna za 82 odstotkov Evropejcev, okoliška infrastruktura pa mora biti do družine prijazna in varna. Največ jih prisega na bližino šole in vrtca ter otroških igrišč. Bližina nakupovalnega središča je mladim in ženskam še posebej pomembna.

Za večino kupcev največji vtis na prvem ogledu nepremičnine pusti stanje sanitarij, temu sledi potreba po splošni obnovi nepremičnine in vonj novega doma.

Z akcijskimi fiksnimi in spremenljivimi obrestnimi merami in nižjimi stroški odobritve kredita pri Banki SKB bo vse skupaj še lažje. Od vaših želja in ugodnega kredita vas loči le še skok v banko, kjer najbolje razumejo vaše želje. In kar je še pomembneje, vedo, da jih je treba hitro uresničiti.

 

Do konca maja 2016 – nižji stroški odobritve kreditov

Banka SKB poleg ugodnih akcijskih fiksnih ali spremenljivih obrestnih mer ob najemu gotovinskega ali avtomobilskega kredita stroške odobritve kredita zniža za 25 odstotkov, ob najemu stanovanjskega kredita pa stroške odobritve kredita zniža za 50 odstotkov .

Ročnost kredita do 25 let: stanovanjski kredit lahko uporabite za nakup ali gradnjo hiše, stanovanja, počitniške hiše ali garaže, za izplačilo dednega deleža ali izplačilo zakonskemu partnerju ob razvezi (če gre za odkup stanovanjske enote).

Ročnost kredita do 15 let: Za prenovo stanovanja ali počitniške hiše, plačilo prispevkov pri gradnji hiše, nakup zazidljivega zemljišča.

Primer izračuna: stanovanjski kredit 50 tisoč evrov s fiksno obrestno mero 3,05 % – že za 278,55 evra mesečno .

• doba odplačila: 240 mesecev,
• fiksna obrestna mera: 3,05 %,
• mesečna obveznost: 278,55 evra,
• skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec: 67.608,43 evra.

Primer izračuna: gotovinski kredit 15 tisoč evrov s spremenljivo obrestno mero trimesečni Euribor + 4,40 % že za 184,15 evra mesečno .

• doba odplačila: 96 mesecev,
• spremenljiva obrestna mera: 3M Euribor + 4,40 %,
• mesečna obveznost: 184,15 evra,
• skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec: 18.305,62 evra.

 

Z RIO krediti hitreje do cilja

 | Foto:

V olimpijskem letu so se odločili, da bodo nagradili svoje obstoječe in prihodnje stranke. Zato so pripravili posebno RIO ponudbo in RIO nagradno igro.

Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za ogled olimpijskih iger v Riu 2016 za dve osebi!

Nagradna igra poteka do vključno 31. 5. 2016.

RIO ponudba za nove stranke

Sestavite paket po svoji meri, izkoristite RIO ugodnosti do 31. 5. in še dodatno prihranite. Več produktov izberete, večji bo vaš prihranek, saj lahko s ponudbo prihranite do 120 evrov.

RIO paketi za obstoječe stranke

V svoj osebni račun na banki SKB lahko dodate nove produkte, prilagojene vašemu poslovanju, in si zagotovite brezplačno vodenje svojega osebnega računa do devet mesecev.

Sestavite paket po svoji meri: RIO Samo moj paket in RIO Upokojenec paket, RIO Zlati paket in RIO Prestige paket. Več produktov izberete, večji bo vaš prihranek.

V SKB že nestrpno odštevajo čas do poletnih olimpijskih iger. Spremljajte olimpijsko dogajanje tudi na Facebooku in skupaj z glavnimi sponzorji olimpijske reprezentance navijajte za slovenske športnike.

Banka SKB, ki kot glavni sponzor olimpijske reprezentance Slovenije že 24 let spremlja in spodbuja slovenske športnike na njihovi poti do uspeha, je letos postala tudi osebni sponzor perspektivne atletinje Maruše Mišmaš in tako svoj prispevek slovenskemu športu še poglobila.

Ne spreglejte