Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2016,
7.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zlato trgovanje e-knjiga

Četrtek, 15. 12. 2016, 7.56

6 let, 6 mesecev

BREZPLAČNA E-KNJIGA ZA VSE BRALCE: Kako trgovati z zlatom?

Oglasno sporočilo

Ena najmodernejših oblik poslovanja danes – trgovanje s ceno zlata (s tako imenovanimi CFD-ji zlata) na svetovni borzi prek interneta. Ni treba, da ste finančni strokovnjak, da bi lahko trgovali na svetovni borzi. Tam trguje že na milijone ljudi, pa tudi na tisoče naših sodržavljanov.

Fortrade bralcem Siola podarja e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom?.

Prevzemite svoj brezplačni izvod in usvojite osnove trgovanja z zlatom na največjem trgu na svetu.

Knjigo prevzemite tukaj.

Zlato –​ simbol bogastva

 | Foto:

Zlato je že tradicionalno razumljeno kot simbol bogastva, pogosto pa se ga uporablja kot varno investicijo, ki ohranja svojo vrednost v kriznih časih. Največji del globalne proizvodnje zlata si delijo Kitajska, Južna Afrika, ZDA, Avstralija, Rusija in Peru, medtem ko sta največja kupca Indija in Kitajska. Zgodovinsko gledano je bila Južna Afrika primarna proizvajalka zlata.

Brezplačno e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom? lahko prevzamete tukaj.

Zlato v številkah

 | Foto:

Dejstvo je, da je izkop zlata zelo drag. Zaradi visoke cene eksploatacije zlata iz rudnikov se ocenjuje, da celotna teža vsega izkopanega zlata komaj doseže 145 tisoč ton.

Globalna proizvodnja zlata je še vedno nižja od povpraševanja. Glede na trenutno raven proizvodnje se pričakuje, da v manj kot 45 letih ponudba ne bo zmogla zadovoljiti povpraševanja po tej plemeniti kovini.

Brezplačno e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom? lahko prevzamete tukaj.

 | Foto:

Od druge polovice leta 2013 centralne banke posedujejo okoli 32 tisoč ton zlata, kar znaša približno petino kadarkoli proizvedene količine zlata. Iz tega je jasno razvidno, da imajo centralne banke velik vpliv na gibanje cen zlata.

Ravno zato je 15 največjih evropskih centralnih bank leta 1999 v Washingtonu podpisalo sporazum, s katerim je letna količina zlata, ki ga države podpisnice lahko kolektivno prodajo, omejena na 400 ton.

Brezplačno e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom? lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte