Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
3.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

dražba nepremičnine parkirišča Osebne finance

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 3.15

6 let, 6 mesecev

300 parkirišč v Šiški v Ljubljani na prodaj po znižani ceni

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Garažna hiša Šiška | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Na tretji dražbi parkirišč v Šiški v Ljubljani bo v sredo znova na prodaj več kot tristo parkirišč. Izklicne cene so desetino nižje.

Potem ko je stečajni upraviteljici na marčevski dražbi garažne hiše v Šiški uspelo prodati zgolj deset parkirnih mest, bo 13. julija že tretja javna dražba. Izklicne cene za 320 parkirišč bodo tokrat nižje za desetino in bodo skupaj z davkom na prodaj za 5.500 evrov.

Cene parkirišč v etažah znašajo 4.500 evrov, v kleti 4.200 evrov, na strehi objekta pa tri tisoč evrov. Prav tako bo mogoče dražiti parkirišča za motorna kolesa, katerih izklicne cene se gibljejo od 1.500 do 2.250 evrov.

Dokument | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Zanimanja za nakup garažne hiše v Šiški v Ljubljani kot celote ali kot posameznih nadstropij tudi na drugi dražbi ni bilo. Je pa stečajni upraviteljici Ermini Bajuk po izklicni ceni 5.184 evrov uspelo prodati deset parkirnih mest. Skupaj z davkom so posamezni kupci zanje odšteli okoli šest tisoč evrov.

Cena celotnega objekta nižja za pol milijona evrov

Medtem ko je izklicna cena za celotno garažno hišo marca znašala 1,46 milijona evrov, bo tokrat na prodaj za 987 tisoč evrov.

Če poskus prodaje garažne hiše v celoti in nato po posameznih etažah tudi v tretje ne bo uspešen, bo sledila dražba posameznih parkirišč. | Foto: Klemen Korenjak Če poskus prodaje garažne hiše v celoti in nato po posameznih etažah tudi v tretje ne bo uspešen, bo sledila dražba posameznih parkirišč. Foto: Klemen Korenjak

"Čeprav smo okoliške prebivalce o dražbi obvestili z letaki in plakati, gneče na dražbi ni bilo. Šele naslednji dan so nas nekateri klicali, da so zainteresirani za nakup parkirišč. Očitno so imeli premalo časa za razmislek," je marca pojasnila Bajukova. Tudi tokrat je okoliške stanovalce z letaki obvestila o ponujeni priložnosti.

Nova dražba bo potekala po enakem vzorcu kot prejšnja. Torej, najprej poskus prodaje garažne hiše v celoti, nato po posameznih etažah in nazadnje dražba posameznih parkirišč.

Tretjina prvotne cene

V garažni hiši tik ob severni obvoznici je vsega skupaj 370 parkirnih mest. Ob dokončanju objekta leta 2010 so bila na prodaj za okoli 18 tisoč evrov, okoli 40 lastnikov jih je pozneje kupilo za 12 tisočakov. V pritličju objekta poslujejo živilska in tekstilna trgovina ter gostinski lokal, ki pa so v najemu.

Zainteresirani kupci morajo za sodelovanje na dražbi najpozneje do 12. marca vplačati varščino v višini deset odstotkov izklicne cene. | Foto: Klemen Korenjak Zainteresirani kupci morajo za sodelovanje na dražbi najpozneje do 12. marca vplačati varščino v višini deset odstotkov izklicne cene. Foto: Klemen Korenjak

Garažno hišo Šiška je leta 2010 zgradilo celjsko podjetje Pluton Gradnje, ki je pred stečajem svoje nepremičnine prepisalo na druga podjetja. Šišenski projekt je tako na primer končal v rokah podjetja KER 12, ki se je ukvarjalo z zaključnimi deli v gradbeništvu, nato pa tudi to pristalo v stečaju. Njegovo premoženje in terjatve so se prenesle na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Zainteresirani kupci morajo za sodelovanje na dražbi najpozneje do 12. marca vplačati varščino v višini deset odstotkov izklicne cene. Ogled nepremičnin je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajno upraviteljico. Dražba bo potekala med 9. in 16.30 v sejni sobi OPF poslovnega objekta na Dunajski 129 v Ljubljani.

Garažna hiša Šiška | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Ker bodo vse dražbe potekale na isti dan, se lahko zgodi, da bodo parkirnih mest željni dražitelji z vplačanimi varščinami v primeru nakupa celotnega objekta domov odšli z dolgimi nosovi. Seveda jim bodo varščino vrnili v roku treh dni.

Ne spreglejte