Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 6. 2014,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 5. 6. 2014, 17.11

8 let

Zmagovalna podjetniška ideja Diggita 2014 je Doctrina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi letos so na Diggitu priložnost dobili finalisti razpisa za najboljšo idejo Diggit stratup. Zmagovalci so postali člani ekipe, ki stoji za portalom Doctrina.si.

Žirija, ki so jo sestavljali Simon Belak (Hekovnik), Božidar Novak (Skladovnica kreativne industrije), Aleš Smokvina (Telekom Slovenije) in David Božič (RSG Kapital), je izmed 14 prijavljenih predlogov izbrala šest finalistov, ki so na Diggitu pred žirijo in občinstvom predstavili svoje inovativne podjetniške rešitve.

Finalisti so imeli vsak po pet minut, da predstavijo idejo in zbrane prepričajo, da je prav njihova najboljša in poslovno najbolj zanimiva.

Ob Doctrini so se na Diggitu predstavile naslednje startup ekipe:

Beeyond je spletni portal, kjer sta shranjena zgodovina in znanje generacij pred nami. Pomeni alternativo klasičnemu obiskovanju pokopališč. Na spletni strani bi lahko obiskovalec ustvaril profil sorodnika, znanca ali pa prijatelja, kjer bi lahko objavljali njegove slike, dosežke, videoposnetke, življenjepis, mu poklanjali cvetje, prižigali virtualne svečke in izrekali sožalja ter lepe misli.

Datafy.it je spletni iskalnik poslovnih stikov, ki hitro in poceni najde poslovne podatkov glede na industrijo, položaj osebe v podjetju ter državi. Lahko bi mu rekli tudi Google za poslovne kontakte.

Smart Profiler omogoča sistematično in temeljito razumevanje strank za odkrivanje neizkoriščenega potenciala med obstoječimi strankami oziroma kupci. Rešuje vprašanje vsebinsko neuporabnih baz kupcev, ki nam ne omogočajo prepoznavanja potencialne vrednosti kupca in usmeritve k pravim kupcem. Cilj rešitve je uporabnikom omogočiti rast na bazi obstoječih kupcev, kar je ključno v obdobju, ko rasti ne ustvarjajo več novi kupci.

Nizkocenovci.si je spletni iskalnik, ki zbira vse nizkocenovne lete ter omogoča način iskanja, na kakršnega uporabniki iščejo nizkocenovne lete (bližina, prilagajanje datumov glede na ceno ...). Od obstoječih iskalnikov se razlikuje v tem, da je osredotočen zgolj na del tako imenovanih budget travellerjev in na nizkocenovne lete, tako pa ponuja edinstveno, izboljšano uporabniško izkušnjo.

FunSlovenia je spletna zbirka edinstvenih in raznolikih doživetij iz vse Slovenije, kot so na primer ogled medvedov v naravi, trgatev ali zorbing na edini progi v Evropi z ovinkom. Učinkovito razvrščanje bo uporabnikom omogočilo, da najdejo točno tisto, kar želijo glede na čas, ki ga imajo. Možnost rezervacije prevoza pa jim bo olajšala logistično zahtevno potovanje po Sloveniji.

Žirija (svoj delež je z aplavzom prispevalo tudi občinstvo Diggita) je zmagovalca izbrala na podlagi naslednjih meril:

• inovativnost projekta, • tehnična dovršenost, • usposobljenost ekipe in • poslovna zanimivost.

Bogate nagrade za zmagovalno ekipo Zmagovalec je poleg naslova diggit startup ideje leta 2014 dobil praktične nagrade: Hekovnik podarja enomesečni coaching v vrednosti 1.500 evrov, TSmedia podarja oglaševalski paket v vrednosti 6.000 evrov, Marketing Magazin pa podarja enoletno naročnino. Zmagovalno ekipo bomo z intervjujem predstavili tudi na Planet Siol.net.

Ne spreglejte