Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
30. 1. 2018,
14.08

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

mobilno gostovanje Južna Koreja za naše Telekom Slovenije

Torek, 30. 1. 2018, 14.08

6 let, 3 mesece

Dobra novica za vse, ki bodo navijali #zanaše v Pjongčangu

Za uporabnike Telekoma Slovenije bo mobilno gostovanje v Južni Koreji ugodnejše

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
slovenska zimska olimpijska reprezentanca, Pjongčang 2018, predstavitev | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ravno pravi čas pred prihajajočimi zimskimi olimpijskimi igrami je Telekom Slovenije dodal Južno Korejo med države, kjer je ob znatnem prihranku mogoče zakupiti mobilne storitve med gostovanjem.

Dobra novica za vse, ki se kot športniki ali skupaj z njimi odpravljajo v Južno Korejo. Telekom Slovenije je svojim naročnikom mobilnih storitev pripravil novost, s katero bodo njihove mobilne komunikacije med bivanjem v tej oddaljeni državi veliko ugodnejše v primerjavi z rednimi cenami mobilnega gostovanja.

Od ZDA na zahodu do Kitajske in Južne Koreje na vzhodu

Že februarja se bo Južna Koreja pridružila seznamu držav, za katere uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije vnaprej zakupijo določeno količino storitev in tako znatno prihranijo glede na cene brez tega zakupa.

Južna Koreja bo tako na istem seznamu kot Bosna in Hercegovina, Črna gora, Srbija, Makedonija, Kosovo, Albanija, Švica, Rusija, Kitajska in ZDA. V teh državah sta na voljo dva paketa, ki poleg govornih storitev in kratkih sporočil vključujeta tudi določene količine prenosa podatkov.

Svetovni zakup S ali Svetovni zakup L

Svetovni zakup S za ceno 19,95 evra ponuja 500 megabajtov podatkovnega prenosa in še 500 enot, ki jih je mogoče poljubno porabiti za odhodne klice, dohodne klice in kratka sporočila (SMS).

Za zahtevnejše uporabnike je na voljo Svetovni zakup L, ki za 39,95 evra ponuja 1.024 megabajtov podatkovnega prenosa in kar dva tisoč enot, ki jih je prav tako mogoče porabite za odhodne klice, dohodne klice in kratka sporočila.

V vseh državah, kjer veljata Svetovni zakup L in Svetovni zakup S, je zakupljene količine mogoče porabiti le v omrežjih izbranih operaterjev. V Južni Koreji bo to omrežje operaterja Korea Telecom. | Foto: Guliverimage/Getty Images V vseh državah, kjer veljata Svetovni zakup L in Svetovni zakup S, je zakupljene količine mogoče porabiti le v omrežjih izbranih operaterjev. V Južni Koreji bo to omrežje operaterja Korea Telecom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pomembno je vedeti

V vseh državah, kjer sta paketa Svetovni zakup na voljo, je zakupljene količine mogoče porabiti le v omrežjih izbranih operaterjev, kar je navedeno na ustreznih spletnih straneh Telekoma Slovenije.

V Južni Koreji bo to omrežje operaterja KT Korea (Korea Telecom), ki se na zaslonih mobilnih telefonov največkrat pokaže z imenom OLLEH.

Kot pri vseh gostovanjih zunaj Evropske unije velja za uporabnike mobilnih storitev Telekoma Slovenije minutni obračunski interval za pogovore, prenos podatkov pa se obračunava v paketih po sto kilobajtov.

Vsakokratni zakup je vedno na voljo za koledarski mesec ne glede na datum vklopa ali izklopa, morebitnih neporabljenih količin pa ni mogoče prenesti v naslednji koledarski mesec.

Ko je v prid uporabniku 1.024 lahko manj kot štiri

Za primerjavo, cena večjega zakupa, ki vključuje 1.024 megabajtov mobilnega podatkovnega prenosa, je še vedno manj, kot bi po rednem ceniku za mobilno gostovanje v državah, kjer je ta zakup mogoč, morali odšteti že za štiri megabajte podatkovnega prenosa.

Vklop zakupa poteka prek kratkega sporočila s ključno besedo ZAKUP S oziroma ZAKUP L na številko 1918 ali na prodajnem mestu Telekoma Slovenije. Zakup se samodejno ponovi na začetku naslednjega koledarskega meseca do izklopa, ki je mogoč prav tako s kratkim sporočilom (tokrat z besedilom ZAKUP L NE oziroma ZAKUP S NE) na 1918 ali na prodajnem mestu Telekoma Slovenije.

Ne spreglejte