Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 5. 2021,
6.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

prenosnik Samsung

Nedelja, 2. 5. 2021, 6.00

2 leti, 11 mesecev

To so Samsungovi novi prenosniki, ki bi Applu lahko speljali kupce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Samsung prenosniki | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Apple uživa na trgu prenosnikov precejšen ugled. Njegovi prenosniki so med uporabniki precej priljubljeni, kar je razumljivo, glede na to, da so zelo zmogljivi, hkrati pa imajo tudi lep dizajn. Bi pa Samsung utegnil temu ameriškemu tehnološkemu velikanu speljati nekaj kupcev. Predstavil je namreč več izredno atraktivnih prenosnikov, in sicer modele Galaxy Book Pro, Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book in Galaxy Book Odyssey. Sodeč po tem, kar je Samsung povedal o teh novincih, so odlični. Spodaj si bomo na kratko pogledali, kakšni so ti Samsungovi novi prenosniki.

Galaxy Book Pro 360

Galaxy Book Pro 360 je prenosnik, ki je primeren za zahtevnejše uporabnike. Ima atraktiven dizajn, dobro prenosljivost ter vrhunsko moč. Pri njem se lahko uporablja tudi pisalo S Pen (je priloženo), ki prinaša dodatne načine uporabe.

Samsung prenosniki | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Ta prenosnik je na voljo v varianti, ki ima 13,3-palčni zaslon, ter v varianti, ki ima nekoliko večji 15,6-palčni zaslon. Zaslona pri obeh variantah imata ločljivost 1920 x 1080 slikovnih točk in pri obeh gre za Super AMOLED zaslona. Super AMOLED zasloni se odlično obnesejo pri pametnih mobitelih in verjamemo, da se tudi pri tem prenosniku. Zaslona pri Galaxyju Book Pro 360 je mogoče tudi v precejšnji meri zasukati, kar je med uporabo S Pena dobrodošlo.

Galaxy Book Pro 360 je v 13-palčni različici debel samo približno 11,5 mm in ima približno 1,04 kg (Wi-Fi) oziroma 1,1 kg (5G). Zaradi tanke zasnove in majhne teže je kot nalašč za uporabnike, ki so veliko na poti.

Galaxy Book Pro 360 je opremljen z izjemno hitrimi procesorji Intel Core 11. generacije (i7/i5/i3), do 32 GB RAM pomnilnika, baterijo s 63 oziroma 68 Wh (tipična vrednost) z možnostjo hitrega polnjenja ter napredno tipkovnico Pro Keyboard. Za povrh se ponaša tudi s podporo za hitra omrežja 5G (samo v nekaterih izvedbah), Wi-Fijem 6E ter Wi-Fijem 6 (Gig+). Zaradi vsega naštetega je lahko odličen delovni stroj na terenu, ki nudi hiter prenos podatkov.

Na tem prenosniku lahko najdemo tudi operacijski sistem Windows 10 Home oziroma Pro. Tudi na vseh ostalih prenosnikih, ki jih je Samsung predstavil hkrati z Galaxyjem Book Pro 360, lahko najdemo Windows 10.

Omeniti velja še, da Galaxy Book Pro 360 in Galaxy Book Pro delujeta odlično v navezavi z ostalimi napravami Galaxy in IoT napravami.

Galaxy Book Pro

Galaxy Book Pro je v nekaterih pogledih podoben Galaxyju Book Pro 360. Tudi on prihaja s procesorji Intel Core 11. generacije (i7/i5/i3), z do 32 GB RAM pomnilnika, z baterijo s 63 oziroma 68 Wh (tipična vrednost) ter z napredno tipkovnico Pro Keyboard.

So pa pri njem tudi nekatere razlike. Pri njem ni priloženega S Pena. Prav tako njegov zaslon ni tako gibčen. Na voljo je različici s 13,3-palčnim in 15,6-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih točk. Zaslona pri njem nista Super AMOLED, temveč sta samo AMOLED.

Samsung prenosniki | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Galaxy Book Pro prav tako ne podpira 5G omrežij. Podpira pa v 13-palčni različici LTE omrežja. V 13-palčni različici je tudi še posebej dobro prenosljiv, saj ima pri njej samo približno 11,2 mm debeline in približno 0,87 kg (W-Fi) oziroma 0,88 kg (LTE teže)

Galaxy Book

Galaxy Book je precej vsestranski prenosnik, ki je primeren tako za resno kot tudi manj resno delo. S svojimi približno 15,4 mm debeline sicer ne deluje tako impresivno kot prej omenjena Galaxy Book Pro 360 in Galaxy Book Pro, vseeno pa gre še vedno za lep prenosnik.

Samsung prenosniki | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Ima 15,6-palčni TFT LCD zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih točk, številne procesorje (Intel Core 11. generacije, Intel Pentium Gold, Intel Celeron), do 16 GB RAM pomnilnika, podporo za LTE (nekateri modeli), tipkovnico Pro Keyboard ter baterijo s 54 Wh.

Cene Galaxyja Book nimamo, a verjamemo, da bo cenejši od Galaxya Book Pro 360 in Galaxyja Book Pro.

Galaxy Book Odyssey

Prenosnik Galaxy Book Odyssey je zelo primeren za igričarje in pa ustvarjalce (npr. video ustvarjalce). V njem najdemo procesorje Intel Core 11. generacije (i7/i5) ter grafiko NVIDIA GeForce RTX30, ki, verjamemo, dobro poskrbijo za igre in aplikacije.

Samsung prenosniki | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Ta prenosnik ima tudi 15,6-palčni TFT LCD zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih točk ter zelo veliko baterijo s 83 Wh. Tako velika baterija bo pri igranju video iger še kako dobrodošla.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte