Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
28. 11. 2015,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Facebook nasveti Matic Tomšič

Sobota, 28. 11. 2015, 16.37

8 let

Ste siti nadležnih vabil za igre, ki vam jih pošiljajo na Facebooku?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vsak uporabnik Facebooka je vsaj enkrat že prejel obvestilo z vabilom za pridružitev igram Candy Crush ali Farmville. Pokazali vam bomo, kako takšna obvestila zelo preprosto izklopiti za vselej.

Facebook za osebne računalnike Ko med uporabo Facebooka na osebnem računalniku prejmete novo vabilo, naj gre za pridružitev igri, aplikaciji, skupini ali pa dogodku, odprite seznam obvestil in ob nadležnem vabilu poiščite križec za izklop (slika spodaj).

Facebook bo nato vprašal, ali želite izklopiti vsa nadaljnja obvestila za izbrano vsebino. Svojo izbiro potrdite s klikom na Izklopi.

V našem primeru se nismo želeli udeležiti nogometnega srečanja, a funkcija za izklop tovrstnih obvestil ni omejena samo na dogodke. Facebook si zapomni tudi izklopljena obvestila o vabilih za igre in druge aplikacije, skupine in všečkanje profilov.

Alternativni način: Facebookovo orodje za blokiranje Facebook uporabniku v nastavitvah ponuja možnost blokiranja (Blocking) raznovrstnih povabil od točno določenih prijateljev in blokiranje aplikacij ter strani. V ustrezno polje (preverite spodnjo sliko) je treba samo vpisati ime prijatelja, aplikacije ali skupine, ki vam pošilja nadležna vabila, in Facebook ga oziroma jo bo dodal na seznam blokiranih.

Facebook za pametne telefone in tablice Facebookova aplikacija za mobilne naprave uporabniku medtem omogoča, da ubije več muh na en mah. V nastavitvah je namreč mogoče izklopiti vabila za vse igre in aplikacije, ne le tiste, h katerim so nas predhodno že povabili. Kako to storimo?

Na začetni strani mobilne aplikacije Facebook poiščite in odprite glavni meni (spodaj, označeno z rdečo).

Poiščite nastavitve računa (Account Settings). S prstom bo treba nekajkrat podrsati proti vrhu zaslona telefona ali tablice.

Odprite nastavitve aplikacij (Aplikacije ali Apps) ...

... in pritisnite na Platform.

Yes (ali Da) spremenite v No (ali Ne). S tem boste izklopili prejemanje obvestil o vabilih za vse igre in aplikacije.

Kako izklopiti obvestila iger in aplikacij, ki smo se jim že pridružili oziroma jih uporabljamo Facebook uporabniku omogoča tudi, da na enem mestu upravlja obvestila aplikacij (tudi iger), ki se jim je že pridružil. Odprite nastavitve ...

… in nato na seznamu skupin nastavitev na levi strani zaslona poiščite Aplikacije. To je seznam vseh aplikacij na Facebooku, internetnih storitev in aplikacij za mobilne naprave, v katere je uporabnik prijavljen s svojim računom Facebook.

Da bi onemogočili ali znova omogočili obvestila za posamezne aplikacije, se z miško pomaknite na izbrano in kliknite svinčnik (Uredi nastavitve).

V novem oknu prejemanje obvestil (Send you notifications) nastavite na Ne (ali Da, če jih želite prejemati znova).

Vsa obvestila lahko sicer preprosto upravljate tudi v Nastavitvah obvestil. Za več nasvetov preverite spodnje prispevke:

Ne spreglejte