Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2014,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 4. 6. 2014, 16.19

8 let

Splet se premika hitro, naj se tudi oglaševanje (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po prvem tematskem sklopu, v katerem smo na družbena omrežja pogledali z druge plati, je na Diggitu čas za sklop predavanj, ki se dotikajo združevanja ustvarjalnosti in tehnologije.

Maurisz Pawelczyk, direktor prodaje za srednjo in vzhodno Evropo pri agenciji Sociomantic Labs, je na predavanju z naslovom Kako se je prikazno oglaševanje s pomočjo tehnologije razvilo v zelo učinkovit oglasni kanal predstavil novo platformo za zakup oglasov.

Od paketnih zakupov oglasov k personaliziranim prikazom Z njim oglasov ne zakupujemo več v paketih, temveč "zakupimo" le tiste uporabnike, ki se skladajo z našim podjetjem in ponudbo. Oglasi so torej personalizirani. Tako oglas ponudimo pravemu uporabniku na pravi način, v pravi obliki in ob pravem času.

Kar 70 odstotkov uporabnikov je zadovoljnih, če zagleda oglas, ki je prilagojen njim, pravi Pawelczyk. Njegova družba tako pripravi oglas za stranko, obenem pa ga individualno prilagodi tudi morebitnemu kupcu, torej tistemu, ki mu bodo oglas prikazali. Če storitev naroči blagovna znamka oblačil in obutve, bodo uporabniku prikazali oglas z jaknami, drugemu pa oglas s čevlji.

In od kod vzamejo informacije? Analizirajo jih veliko: medij, ponudnika, uporabnike (kako se vedejo, kako brskajo po njihovi strani, kateri so najbolj priljubljeni izdelki).

Svoje storitve pa selijo tudi na mobilne telefone in ustvarjajo mobilne kampanje, saj lahko tako morebitne stranke dosegajo v vsakem trenutku in na različnih mestih.

Ves proces je izjemno hiter, zato mu rečemo "real time". Ta inovativen oglaševalski model pa učinkovito pospešuje prodajo in trženje ena na ena.

Kraš – od tradicionalnega oglaševalca do digitalnega pionirja Davor Runje, soustanovitelj hrvaške kreativne digitalne agencije Drap, je tisti, ki stoji za uspešno kampanjo, ki je eno od najbolj prepoznavnih in nostalgično bogatih znamk na Balkanu – Kraš – prenesla v digitalno dobo.

Životinjsko carstvo – Živalsko kraljestvo je znamka, stara več kot 80 let. Zaradi krize so se sicer zvesti kupci premaknili k cenejšim znamkam čokolade. V obdobju krize podjetje ni imelo sredstev za gradnjo digitalno kampanjo, zato so se domislili spletne igrice, s katero so uporabniki pridobivali sredstva za ekopark. Kupončke za gradnjo so dobili v čokoladicah. Ekopark so preselili na Facebook, kjer so ustvarili skupnost uporabnikov, z aplikacijo pa so gradili živalski habitat. Kupci so s tem pomagali tudi živalim. Na kampanje se je enako dobro kot hrvaški trg odzival tudi slovenski.

Zatreskani v Kraš Še ena uspešna kampanja, ki to pravzaprav sploh še ni, pa je "I have a KRAŠ on you", ki se je zelo hitro viralno razširila na družbenih omrežjih. Plakat, ki ga večina pozna, je pred več kot letom dni naredil neki makedonski oblikovalec, po naključju pa je nanj naletela Ivana Vrviščar, direktorica družbe Kraš Commerce Ljubljana. Z oblikovalcem so se dogovorili za sodelovanje, znamka z več desetletno tradicijo pa je tako na preprost način navdušila mlado generacijo.

Ne spreglejte