Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 12. 2019,
11.35

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

20

Natisni članek

Damian Merlak Dubaj

Torek, 17. 12. 2019, 11.35

4 leta, 4 mesece

Slovenski kriptomilijonar se seli v Dubaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

20

Damian Merlak | Foto Twitter

Foto: Twitter

Damian Merlak, osmi najbogatejši Slovenec, ki je svoje premoženje ustvaril s kriptovalutami, se seli v Dubaj. 

V eni od dubajskih stolpnic je Damian Merlak, njegovo premoženje je na letošnji lestvici najbogatejših Slovencev revije Manager ocenjeno na 124 milijon evrov, kupil zgornji dve nadstropji. "Komaj čakam, da bo notranjost končana in da spremenim to v dom," je ob tem zapisal na družbenem omrežju Instagram.

Merlak, ki trenutno živi v najeti hiši z bazenom na Malti, je stanovanje kupil v stavbi 1/JBR. Ta leži ob obali in ponuja pogled na morje in znamenite Palmove otoke, umetno zgrajene tvorbe, na katerih so luksuzna domovanja bogatašev.

Kupcem so na voljo dvo-, tro- in štirisobna stanovanja in petsobni penthouse, oglašuje pa se kot "naslov za privilegirane". Za penthouse morajo kupci odšteti skoraj tri milijone evrov. 

Damian Merlak
Novice Slovenski kriptobogataš opozarja: Tega nisem obljubljal jaz

S prodajo Bitstampa zaslužil več kot sto milijonov evrov

Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem soustanovitelj Bitstampa, ene največjih borz s kriptovalutami na svetu. Konec lanskega leta je večinski delež podjetja kupila južnokorejska družba NXC, Merlak pa je za svoj delež prejel več kot 100 milijonov evrov. 

Štiri tisoč evrov za štiri tisoč sledilcev

Merlak je sicer na Instagramu pred dnevi obiskovalce povabil, naj začnejo slediti njegovemu profilu. V zameno, da doseže štiri tisoč sledilcev, pa je obljubil, da bo štiri tisoč evrov podelil eni od dobrodelnih organizaciji v Sloveniji. 

13123 | Foto:

Prenovil bo propadajoče hotele v Bohinju

V začetku letošnjega leta se je slovenski kriptomilijonar lotil novega posla, tokrat v Sloveniji. Kupil je štiri propadajoče objekte v Bohinju, ki so bili dolgo časa sramota: hotel Zlatorog, hotel Bohinj, aparthotel Bohinj in Ski hotel Vogel. Ti so na odličnih lokacijah ob Bohinjskem jezeru in so bili potrebni obnove.

Manj kot štiri mesece po odkupu je konec julija vrata znova odprl prenovljen aparthotel Triglav.  | Foto: STA , Manj kot štiri mesece po odkupu je konec julija vrata znova odprl prenovljen aparthotel Triglav. Foto: STA ,

Prvi je bil prenovljen aparthotel Triglav, ki je svoja vrata odprl letos poleti, prihodnje poletje pa naj bi v osveženi podobi zasijal tudi hotel Bohinj. 

Umaknil se je z goveje farme

Merlak je sicer v Sloveniji sodeloval v še enem poslu. Kot smo poročali na Siol.net, se je letos jeseni odločil za umik iz kmetijskega podjetja KŽK iz Žabnice, prek katerega je imel v Cerkljah na Gorenjskem, v Hrastju in na Sorškem polju v lasti več kot tisoč glav živine.

Damian Merlak
Novice Kriptomilijonar obupal nad govejo farmo
Kriptovalute, prevara
Novice Resnična slika kriptoscene v Sloveniji: preberite, kdo je propadel
Ne spreglejte