Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
27. 9. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

Natisni članek

FIFA videoigra Manchester United Wayne Rooney

Torek, 27. 9. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Potop angleškega nogometnega superzvezdnika

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28
Wayne Rooney, Manchester United | Foto Reuters

Foto: Reuters

Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney se je pojavil na več naslovnicah serije nogometnih videoiger FIFA kot kateri koli drugi igralec. A njegove sposobnosti v igri v zadnjih letih postajajo vedno slabše, kar je tudi odraz Rooneyevega čedalje pogostejšega sedenja na klopi za rezervne igralce. 

Wayne Rooney je pretekli konec tedna dvoboj Manchester Uniteda z Leicester Cityjem, aktualnim angleškim prvakom, začel na klopi. V igro je kapetan angleške nogometne reprezentance vstopil šele v 83. minuti, ko je bil že zdavnaj postavljen končni izid tekme. United, ki se je vsaj v prvem polčasu zdel kot prerojen, je zmagal s 4:1. 

Čeprav Jose Mourinho trdi, da je Rooney še vedno pomemben del ekipe, so številni kritiki nogometne igre opazili, da je bila igra Manchester Uniteda brez Rooneya bolj tekoča, dinamična. 

Kam pes taco moli?

Wayne Rooney v seriji nogometnih videoiger FIFA ni več velemojster, za kakršnega je veljal pred nekaj sezonami. Nekdaj zlatemu dečku serije FIFA, pojavil se je namreč na sedmih njenih naslovnicah, kar je več od katerega koli drugega nogometaša, ocena sposobnosti v igri vztrajno pada.

Igre FIFA nogometno znanje posameznega nogometaša v splošnem določajo z oceno od 0 do 99. Več je seveda bolje.

Rooney je bil v igrah FIFA od različic 10 do 13 eden najboljših nogometašev. Uvrščal se je v drugi kakovostni razred – to je bila velika čast. Prvi je namreč rezerviran za Messija in Cristiana Ronalda.

Ocena sposobnosti Wayna Rooneya v igrah FIFA se je v njegovih najboljših časih gibala med 88 in 89. | Foto: Reuters Ocena sposobnosti Wayna Rooneya v igrah FIFA se je v njegovih najboljših časih gibala med 88 in 89. Foto: Reuters

Z izdajo FIFA 14 pa je Rooney začel nazadovati. Poglejte si spodnjo primerjavo njegovih ocen v igrah FIFA od 12 do 17 (letošnja različica). 

  Wayne Rooney FIFA | Foto: Reuters Foto: Reuters

Če bo Rooney tudi v prihodnje dobil malo priložnosti za igro, lahko igralci FIFA 17 pričakujejo, da se bo njegova ocena (za zdaj 84) še znižala. Vsak teden se osvežuje sproti glede na igralčevo formo in predstave na zelenici (seveda le pri igralcih, ki so kupili originalno različico in jo povezali s spletom). 

Omeniti je seveda treba tudi, da je padajoča ocena sposobnosti odvisna tudi od igralčeve starosti. Wayne Rooney bo čez en mesec dopolnil že 31 let. A njegov novi soigralec Zlatan Ibrahimovič, na primer, bo že naslednji teden star 35 let, pa njegova ocena v igri FIFA 17 znaša okroglih 90.

Preberite še, kako dobra sta v novi igri FIFA 17 slovenska vratarja Jan Oblak in Samir Handanovič

Ne spreglejte