Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samsung gospodinjski aparati hladilnik pralni stroj

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 17.21

8 let

Pogled v mučilnico gospodinjskih aparatov

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Samsung je eden največjih svetovnih proizvajalcev naprav, ki jih praviloma postavljamo v kuhinje in kopalnice. Preden se znajdejo v trgovinah, jih Korejci sicer pošteno prebutajo.

Pot od proizvodne linije v Južni koreji ali na Kitajskem do evropskih in ameriških gospodinjstev je dolga in naporna, zato mora vsak proizvajalec bele tehnike pomisliti tudi na mehanizme, ki naprave zavarujejo pred zunanjimi dejavniki. Že res, da je osrednja naloga hladilnika ta, da živila ohranja sveža, a preden lahko svoje poslanstvo sploh začne opravljati, mora brez poškodb preživeti nekaj tisoč kilometrov prevoza s tovornjaki, ladjami in letali. Za nameček je večina sodobnih gospodinjskih aparatov srednjega in višjega cenovnega razreda pametnih, kar pomeni več občutljivih komponent in potrebo po implementaciji dodatne zaščite.

Vzdržljivost novih izdelkov podružnica Samsunga v Suwonu, ki skrbi za konkurenčnost v industriji bele tehnike, pred masovno proizvodnjo preizkuša v posebnih testnih prostorih, ki spominjajo na mešanico avtomehanične delavnice, inkvizicijske mučilnice in savne. Daleč največ pozornosti je namenjene simuliranju okoliščin med cestnim transportom, saj je ta zaradi marsikje katastrofalnega stanja asfaltiranih poti in obče nepredvidljivosti dejanj preostalih udeležencev prometa bolj grob od drugih oblik prevoza, obenem pa končni uporabniki zamrzovalnih skrinj, pralnih strojev in klimatskih naprav teh po namestitvi praviloma ne premikajo ravno pogosto.

Zapakirana oprema je tako podvržena različnim stopnjam večurnega tresenja in treskanja ob trde površine na namenskih odprtih in zaprtih hidravličnih platformah ter izpostavljena nihajočim temperaturam in spremenljivi vlažnosti zraka v nepredušno zaprtih komorah, ki poustvarijo razmere v tovornem vozilu. Posebnega tretmaja so deležne klimatske naprave, ki morajo prestati simulacijo neobičajnih nadmorskih višin (predvsem za primerke, nameščene v zgornja nadstropja najvišjih nebotičnikov) in zimskih temperatur, tekmujejo pa tudi v hitrem ohlajanju umetno ogrevane opečnate hiše, zgrajene posebej za omenjeni preizkus. Prioritetni so seveda testi učinkovitosti opravljanja primarnih nalog, energetske varčnosti in dolgoročne zanesljivosti, a kljubovanja fizični sili zlahka ne jemlje ne Samsung ne katerokoli drugo veliko ime v industriji gospodinjskih aparatov.

Ne spreglejte