Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
24. 11. 2015,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lenovo osebni računalniki tablice

Torek, 24. 11. 2015, 15.08

8 let

Lenovo: Z letošnjim letom smo zelo zadovoljni

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Letos je kitajska družba vstopila na področje strežnikov in mobilnih telefonov - prepričani so, da uspešno. Prodaja osebnih računalnikov v naši regiji ostaja glavni vir njihovih dohodkov.

V letu, ki se je marsikje začelo z rdečimi številkami, Lenovo v regiji, ki vključuje Slovenijo, ostaja optimističen. "Letos smo na trg mobilnih telefonov vstopili z lastno blagovno znamko, prav tako na področje računalniških strežnikov, kar smo kupili od družbe IBM," je na letnem srečanju s slovenskimi novinarji povedal Jovan Glamočanin, direktor Lenova za jugovzhodno Evropo in jadransko regijo – območje, ki zajema vse države na ozemlju nekdanje Jugoslavije in Albanijo. Odličen izdelek še ne jamči odličnih prodajnih rezultatov Čeprav je Lenovo prevzel Motorolino enoto za mobilne telefone in njihov portfelj, ki zajema tudi nekaj uspešnih modelov, se Motorolini izdelki v naši regiji niso pojavili na prodajnih policah. Prepričani so, da je odločitev pravilna: "Ne moremo imeti dveh produktnih linij na istem trgu," je pojasnil Glamočanin.

Za Motoroline mobilne telefone ne dvomi, da so odlični, a prodajni rezultati v Nemčiji in Veliki Britaniji, trgih, kjer z njimi nastopajo, temu ne sledijo. "Prodajni rezultati za mobilne telefone Lenovo so boljši, verjamemo pa, da smo zdaj prišli v obdobje, ko smo preboleli porodne težave." Lenovo je namreč spomladi svoje mobilne telefone začel prodajati tudi v Sloveniji, od takrat je bila njihova programska oprema deležna nekaj pomembnejših posodobitev.

Povpraševanje po tablicah na splošno pada Glavni vir dohodka za Lenovo v Sloveniji ostajajo osebni računalniki, a Glamočanin pravi, da jih strežniki in še bolj mobilni telefoni dohitevajo. "O tržnih deležih imamo samo ocene, a vam lahko povem, da v nekaterih državah blizu naše regije Lenovo dosega prvo mesto po prodaji," je povedal Glamočanin.

Na trgu tablic in hibridnih naprav (računalniki s snemljivim zaslonom) je Lenovo ohranil stabilen položaj, čeprav se je trg tablic močno skrčil. Tudi na trgu osebnih računalnikov se je leto v Sloveniji za Lenovo začelo rdeče, a Glamočanin zatrjuje, da so se razmere popravile in da ostaja segment računalnikov za Lenovo najpomembnejši vir prihodkov pri nas. Nove hibridne naprave Yoga že kmalu Čeprav se v poslovnem svetu niso prijele po pričakovanjih, so hibridne naprave zelo priljubljene med posamezniki. Lenovo pripravlja okrepitev serije Yoga z novimi izdelki, ki bodo ohranili priročno obliko hibrida, a hkrati vključili močnejše procesorje in druge komponente, ki smo jih vajeni pri večjih klasičnih osebnih računalnikih. Nekaj teh novincev v slovenske trgovine prihaja še letos, pravočasno za prednovoletno nakupovalno obdobje.

Ne spreglejte