Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
14.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pametni telefon Samsung Apple

Torek, 20. 8. 2013, 14.57

8 let, 1 mesec

Kaj telefon pove o vas?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Petina uporabnikov telefonov z operacijskim sistemom Android svoje priljubljene igračke zamenja za jabolčnega iPhona.

Kar nekaj "prestopov" med posameznimi znamkami je bilo mogoče zaslediti v zadnjem letu. Ameriško poročilo Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) se je osredotočilo na obdobje med junijem 2012 in junijem 2013 ter vsako četrtletje spremljalo 500 uporabnikov pri nakupu pametnega telefona. Poročilo tako razkriva, da je v omenjenem obdobju kar 33 odstotkov uporabnikov "prestopilo" s pametnih telefonov znamke Samsung na iPhone, medtem ko jih je iPhona za Samsungov izdelek zamenjalo le 11 odstotkov.

Končana fakulteta, v žepu pa iPhone? CIPR ugotavlja tudi, da so naprave znamke Samsung bolj priljubljene pri ljudeh, ki so se prvič odločili za nakup pametnega telefona. Raziskava je razkrila tudi, da se nekdanji uporabniki telefonov znamke BlackBerry pogosteje odločajo za nakup Applovih naprav, medtem ko uporabniki HTC-jevih ali Nokijinih naprav raje posegajo po Samsungovih izdelkih. Večina lastnikov iPhona, 69 odstotkov, je bila mlajša od 34 let, tretjina je imela končano univerzitetno izobrazbo in letno zaslužila od 87 tisoč do 175 tisoč evrov.

(Začasni) konec nadvlade in padec ocene zadovoljstva Delež, ki ga ima Apple na trgu pametnih telefonov, je sicer letos prvič po treh letih nadvlade padel kar za 14 odstotkov. Analitiki menijo, da sta za padec odločilna dva razloga: slaba prodaja iPhona 5 in vse večje rivalstvo na trgu pametnih telefonov. Na to morda vpliva tudi ocena zadovoljstva z napravo – najnovejše ocene razkrivajo, da so uporabniki najbolj zadovoljni z modeloma Galaxy S III in Galaxy Note II, šele na tretje mesto se je uvrstil zadnji iPhone. iPhone 4S in iPhone 4 sta na četrtem oziroma petem mestu.

Ne spreglejte