Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
19. 10. 2020,
8.49

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

22

Natisni članek

fitnes Koronavirus COVID-19

Ponedeljek, 19. 10. 2020, 8.49

3 leta, 6 mesecev

Dvomi o sliki slavnega fitneserja, ki je umrl zaradi covid-19

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

22

Eden od odzivov javnosti na smrt 33-letnega ukrajinskega vplivneža Dmitriya Stuzhuka, ki je umrl po okužbi z novim koronavirusom, je bila tudi trditev, da gre za izmišljeno zgodbo. Povzročila jo je Stuzhukova fotografija na družbenem omrežju Instagram, na kateri ima prepoznavno tetovažo na drugi strani telesa.

Novice Zvezdnik Instagrama pred smrtjo: Dokler nisem zbolel, sem mislil, da virus ne obstaja

Na družbenih omrežjih v nedeljo ni manjkalo skeptikov, ki so podvomili v resničnost zgodbe o smrti 33-letnega ukrajinskega vplivneža iz sveta fitnesa. Dmitry Stuzhuk, ki se je s koronavirusom okužil na potovanju v Turčijo, je pretekli konec tedna umrl po zapletu zaradi bolezni covid-19. Izdalo naj bi ga srce. 

Zadnja fotografija, ki jo je pred smrtjo po okužbi z novim koronavirusom objavil Ukrajinec Dmitry Stuzhuk. Preden je resneje zbolel, je fitneser na družbenem omrežju Instagram sicer redno trdil, da koronavirus sploh ne obstaja.  | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Zadnja fotografija, ki jo je pred smrtjo po okužbi z novim koronavirusom objavil Ukrajinec Dmitry Stuzhuk. Preden je resneje zbolel, je fitneser na družbenem omrežju Instagram sicer redno trdil, da koronavirus sploh ne obstaja. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Stuzhuk, ki mu je na družbenem omrežju Instagram sledilo 1,1 milijona ljudi, je rad razkazoval svojo izklesano postavo in na številnih fotografijah poziral brez majice. Pri tem je ob mišičevju razkazoval tudi velikansko tetovažo na desni prsni mišici in roki.

Novice Ko virus odnese šalo, na cestah Ljubljane pristaja vojska ZDA

Ta tetovaža je po njegovi smrti za nekatere postala predmet spotike. Stuzhuk ima na eni od fotografij tetovažo namreč na levi strani telesa, medtem ko jo ima na vseh drugih, med drugim tudi na zadnji fotografiji pred smrtjo, na kateri pozira s kisikovo masko, na desni.

Dmitri Stuzhuk | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Ne gre za isto osebo, očitno je, da se dogaja neke vrste manipulacija, so se zato oglasili nekateri tako slovenski kot tuji uporabniki družbenih omrežij. 

Tattoo | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Res se je zgodila manipulacija, a ne gre za zaroto, temveč je vse skupaj veliko bolj preprosto. Šlo je za manipulacijo fotografije, ki je zgolj zrcaljena. 

Če niste prepričani, poglejte, kako preprosto je z zrcaljenjem – to funkcijo ponujajo tudi najpreprostejši programi za urejanje fotografij – tetovažo prestaviti z ene strani telesa na drugo.

Izvirna fotografija: gospodična ima tetovažo na levi roki (povezava do izvirnika, objavljenega na fotoservisu Getty Images):

Zrcaljenje, tetovaža | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zrcaljena fotografija: gospodična ima tetovažo nenadoma na desni roki:

Zrcaljenje, tetovaža | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Preberite tudi:

koronavirus
Novice Epidemija koronavirusa ni ena. Epidemiji sta dve.
Novice Zaradi te slike trdijo, da ni treba nositi mask. Kaj je res?
Ne spreglejte