Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2021,
17.54

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

prenosnik Samsung

Petek, 19. 2. 2021, 17.54

3 leta, 2 meseca

Bi radi prenosnik z OLED-zaslonom? Samsung naj bi ponudil dva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Telekomov Tehnik | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Pri Tehniku smo nedavno poročali o dveh še ne izdanih Samsungovih prenosnikih, ki naj bi ju poimenovali Galaxy Book Pro in Galaxy Book Pro 360 (na zgornji fotografiji je Notebook Plus2). V zvezi z njima so se zdaj pojavile nove zanimive informacije, ki kažejo na to, da gre za zelo kakovostna prenosnika. Objavila jih je spletna stran SamMobile.

Danes OLED-zasloni niso rezervirani samo za televizorje. pametne mobitele in tablice. Najdemo jih tudi pri nekaterih prenosnikih. Kot razkriva SamMobile, naj bi se omenjena Galaxy Book Pro in Galaxy Book Pro 360 lahko pohvalila s takšnim zaslonom. Kot je razumeti omenjeno spletno stran, bosta novinca na voljo s 13,3- in 15,6-palčnim zaslonom.

OLED-zasloni so v več pogledih boljša izbira od LCD-zaslonov. Imajo na primer lepše barve. Črna barva je pri njih res črna in ne temno siva. Zaradi njihovih prednosti bi si marsikdo verjetno želel imeti takšen zaslon tudi pri svojem prenosniku. Je pa res, da OLED-zasloni vseeno niso popolni. Pri njih se lahko pojavi t. i. burn-in, ki lahko povzroči nekaj nejevolje uporabniku.

Sodeč po imenu bi se zaslon pri prenosniku Galaxy Book Pro 360 lahko zasukal za 360 stopinj. S tem bi uporabnikom omogočal drugačne načine uporabe.

Prenosnika Galaxy Book Pro in Galaxy Book Pro 360 bosta očitno podpirala različna omrežja. Galaxy Book Pro 360 naj bi bil na voljo v 5G in WiFi-izvedbah. Zahtevnejši uporabniki bi zagotovo posegali predvsem po 5G-izvedbi, ki bi, verjamemo, dobro delovala tudi v našem 5G-omrežju. Galaxy Book Pro pa naj bi bil na voljo v LTE in WiFi-različicah.

V omenjenih prenosnikih naj bi tiktakal bodisi procesor Intel Core i5 bodisi procesor Intel Core i7. Oba naj bi tudi podpirala pisalo S Pen in imela naložen operacijski sistem Windows.

Žal nimamo informacij, kdaj bosta prenosnika predstavljena. Upamo, da kmalu.

Pri Telekomu Slovenije vam ponujamo nekaj prenosnikov. Če vas zanima katere, se odpravite na to povezavo. Med drugim vam ponujamo tudi izjemni MateBook X Pro. Gre za Huaweijev prenosnik, ki navdušuje s strojno močjo, kakovostnim zaslonom in izjemno lepim dizajnom, ki pritegne kar nekaj pogledov. Je pa to nekoliko dražji prenosnik, ki zaradi višje cene ne bo našel mesta v vsakem domu.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte