Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 5. 2017,
12.03

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

Indija

Ponedeljek, 1. 5. 2017, 12.03

6 let, 11 mesecev

Zaradi tihotapljenja orožja v Indiji prijeli slovenskega državljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Indija policija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Preiskovalci indijskega urada za boj proti kriminalu in tihotapljenju (DRI) so v okviru operacij v New Delhiju in zvezni državi Utar Pradeš razbili mednarodno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem orožja in delov zaščitenih živali. Pri tem so na letališču v New Delhiju prijeli tudi slovenskega državljana in dva njegova pomagača.

Po navedbah predstavnikov DRI so slovenskega državljana in še dva Indijca, ki naj bi dobavljala orožje, prijeli v soboto na mednarodnem letališču Indira Gandhi v New Delhiju.

V Indijo so prispeli iz Slovenije prek Istanbula z letalsko družbo Turkish Airlines. Pri sebi so imeli 25 kosov nezakonito uvoženega orožja, je na svoji spletni strani v nedeljo poročal novičarski portal Indian Express, ki povzema izjave predstavnikov DRI.

Preiskovalci so v obsežni operaciji zasegli več kot sto kosov strelnega orožja, izdelanega v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Med drugim so zasegli tudi večjo količino indijskega denarja, kože leoparda in dele nekaterih zaščitenih živali, še navaja portal.

Je do prijetja prišlo zaradi napačno deklarirane pošiljke?

Kot so v zvezi z dogodkom sporočili z zunanjega ministrstva, je na slovensko veleposlaništvo v New Delhiju poklicala soproga slovenskega državljana, ki je pridržan na letališču v New Delhiju. Do tega je glede na njeno izjavo prišlo zaradi napačno deklarirane pošiljke. Veleposlaništvo je v stiku s soprogo in ji je posredovalo podatke o odvetniški pisarni, ki lahko prevzame pravno zastopanje slovenskega državljana v postopku, če bo ta uveden, so še zapisali.

Po poročanju TV Slovenija gre pri prijetem za Borisa Sobotiča Mikoliča, ki naj bi se po lastnih navedbah v Indijo odpravil na strelsko tekmovanje. Lokalno sodišče je zanj in z njim aretirana Indijca odredilo 14-dnevni pripor.

Ne spreglejte