Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 9.38

8 let

Vzrok požara v Zdravstvenem domu Krško vlaga na električni napeljavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
ZD Krško je zjutraj okoli 5. ure zajel požar. Najverjetnejši vzrok požara je bila vlaga na električni napeljavi, ki je povzročila kratek stik. Škode je neuradno za okoli en milijon evrov.

Požar je pogasilo 34 gasilcev iz PGE Krško ter PGD Krško in Leskovec. Prvi izsledki ogleda kažejo, da je bil najverjetnejši vzrok današnjega požara v Zdravstvenem domu Krško vlaga na električni napeljavi, ki je povzročila kratek stik in nato požar, so sporočili iz policije in dodali, da vse posledice še niso razvidne, bo pa škoda zelo velika.

Po navajanju policije naj bi bila v lekarni uničena vsa zdravila in oprema, uničen je del električne napeljave v zdravstvenem domu, stropi so prepojeni z vodo, vsi prostori pa so okajeni z dimom.

Voda je uhajala zaradi dodatnega pritiska v ceveh na podstrešju

V prostorih zdravstvenega doma je v prejšnjem tednu potekala montaža klimatskih naprav. Pri delih na podstrešju so izvajalci del za hlajenje svedrov uporabljali vodo iz napeljave na podstrešju. V soboto dopoldne so ugotovili, da je, najverjetneje zaradi dodatnega pritiska v ceveh vodovodne napeljave na podstrešju, preko noči prišlo do izliva vode, ki je pritekla skozi tri nadstropja vse do kleti, so sporočili iz policije.

V lekarni so se bali okvare zdravil

Zaradi varnosti je dežurni električar izklopil del električne napeljave v objektu, v lekarni pa so zaradi bojazni, da bi zaradi izpada elektrike prišlo do okvare zdravil, prostore lekarne v nedeljo popoldne ponovno priključili na omrežje.

Kriminalisti še zbirajo obvestila o dogodku in preučujejo izsledke ogleda, postopke in opravila ter posege v instalacije zdravstvenega doma v zadnjih dneh, da bi ugotovili, ali obstajajo znaki kaznivega dejanja in morebitna odgovornost fizičnih ali pravnih oseb. O ugotovitvah bodo obvestili okrožno državno tožilstvo v Krškem, so še zapisali v sporočilu.

ZD Krško bo danes in v torek zaprt

Zdravstveni dom Krško bo danes in v torek zaprt, le bolniki, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, se lahko oglasijo na urgenci zdravstvenega doma ali pa pokličejo telefonsko številko 112, so še povedali v brežiškem centru za obveščanje.

Ne spreglejte