Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2023,
22.15

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,91

Natisni članek

gasilci Ljubljana požar

Četrtek, 6. 7. 2023, 22.15

10 mesecev

Požar v Jaršah pogašen, znan najverjetnejši vzrok #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,91
Požar v Novih Jaršah | Zagorelo je v enem od stanovanj v zgornjem nadstropju objekta.  | Foto Bralec

Zagorelo je v enem od stanovanj v zgornjem nadstropju objekta.

Foto: Bralec

V stanovanjskem bloku na Clevelandski ulici 23 v Novih Jaršah v Ljubljani je v četrtek malo pred 22. uro izbruhnil požar. Na terenu je bilo več gasilskih vozil, evakuirali so okoli 60 stanovalcev. Po navedbah tiskovne predstavnice PU Ljubljana je zagorelo v enem od  stanovanj v zgornjem nadstropju objekta, požar se je nato razširil še na sosednja stanovanja. Najverjetnejši vzrok za požar je tehnična napaka na klimatski napravi, nastalo je za okoli 400 tisoč evrov škode.

Po besedah tiskovne predstavnice Policijske uprave Ljubljana Aleksandre Golec v požaru ni bilo poškodovanih oseb. Eno osebo so reševalci preventivno pregledali, saj je bila ob dogajanju v šoku. 

Požar so okoli 3. ure pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana, gasilci prostovoljnih gasilskih društev Zadobrova-Sneberje-Novo Polje, Tomačevo-Jarše, Črnuče, Zalog, Bizovik, Štepanjsko naselje in Ljubljana Vič. Prezračili so prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Delavec podjetja Elektro Ljubljana je izklopil električno energijo na objektu. Na kraju so bili tudi dežurni inšpektor, poveljnik Gasilske zveze Ljubljana in sektorski poveljnik Ljubljana vzhod. Po požaru sta gasilca Gasilske brigade Ljubljana ostala na gasilski straži.

Vzrok za požar najverjetneje tehnična napaka na klimatski napravi

Kriminalisti so v petek s pomočjo strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili ogled kraja včerajšnjega požara v stanovanjskem bloku v Novih Jaršah. Pri tem so po doslej znanih podatkih ugotovili, da je najverjetnejši vzrok požara tehnična napaka na klimatski napravi enega od stanovanj, zato so jo zavarovali in jo bodo poslali v nadaljnjo analizo.

Nastalo za okoli 400 tisoč evrov škode

Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 400 tisoč evrov materialne škode. Po vseh zbranih obvestilih bo o ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na policiji.

Posledice požara: 

Fotogalerija
1 / 3

Zagorelo je v sedmem nadstropju 

Na strani Gasilske brigade Ljubljana na Facebooku pojasnjujejo, da so gasilci ob prihodu na kraj ugotovili, da gre za velik požar stanovanja v sedmem nadstropju, ki se širi na sosednje stanovanje, predvsem pa v ostrešje večstanovanjske stavbe. Gašenje pa je bilo zahtevno tudi zaradi višine, visoke temperature in možnosti zastrupitve.

Kot so zapisali, so požar v objektu hitro pogasili, velike težave pa je povzročal ogenj v ostrešju. Pogasili so ga okoli 0.30. Po končanem gašenju so še približno eno uro izvajali požarno stražo.

V gašenju je sodelovalo tudi več prostovoljnih gasilskih društev, skupno 83 gasilcev z 22 vozili.

Policisti so po končanem gašenju in sanaciji zavarovali kraj dogodka, danes pa bodo začeli ogled požarišča. Velika večina stanovalcev se je vrnila v svoje domove, v štiri stanovanja pa se prebivalci niso mogli vrniti, saj zaradi posledic požara niso primerna za bivanje.  

S spodnjih fotografij je razvidno, da je gorelo eno od zgornjih nadstropij bloka:

Stanovanjski blok v Novih Jaršah | Foto: Bralka Foto: Bralka

Stanovanjski blok v Novih Jaršah | Foto: Bralka Foto: Bralka Požar v Novih Jaršah | Foto: Bralka Foto: Bralka

Preberite še:

Milano požar
Novice Požar v domu starejših v Milanu: umrlo šest ljudi, več kot 80 je ranjenih
Poažr
Novice Ponoči zagorel stanovanjski objekt, štiri osebe so poškodovane #video
gasilci
Novice Ponoči pogorelo gospodarsko poslopje in del hiše
Ne spreglejte