Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2008,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 30. 1. 2008, 9.56

8 let

V primeru Lipa zaslišali sedem mladostnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sojenju zoper Roberta Tomaža Zavašnika v primeru Lipa je bilo zaslišanih sedem mladostnikov, ki so bili takrat pred lokalom.

Tožilka Tatjana Devčič Svetek je povedala, da so priče izpovedovale enako kot v času preiskave. V nadaljevanju postopka pa bodo zaslišali izvedenca za varnost in medicinsko stroko ter Blaža Šmida, ki je skrbel za glasbo. Irma Bečirovič je na glavni obravnavi povedala, da je tisti večer bila med množico. Ta je potiskala od spredaj in od zadaj ter tako sprožila valovanje. Tako je padla po tleh in se udarila v glavo. Ko so jo nekateri fantje izvlekli na drugo stran betonskega zidu, na vrt, je šla v lokal. Kot je povedala Bečirovičeva, sta za varnost skrbela dva varnostnika, ki sta sprednjo ograjo potiskala proti množici. Poleg tega pa je opazila tudi žensko v halji, za katero ni vedela, kaj je njena naloga. Zaradi poškodb bo uveljavljala odškodninski zahtevek. V nadaljevanju je pred sodni senat kot priča stopil Matej Kočar. Povedal je, da je bil tudi sam v množici, ki je potiskala naprej. Padel je po tleh, vendar poškodb ni utrpel. Kočar je še dejal, da so z družbo pili alkohol na parkirišču. Po njegovih besedah je bilo takih še več. Dodal je, da je za varnost skrbelo nekaj varnostnikov. Martina Kaligarič je zaradi potiskanja množice prav tako padla po tleh. Ob tem se je onesvestila. Kot je povedala, so jo nekateri fantje izvlekli iz množice. Naslednji dan pa so ji v bolnišnici povedali, da ima počeno levo rebro ter da je utrpela pretres možganov. Zato bo tudi vložila odškodninski zahtevek.

Pričakovati je bilo veliko množico

Priča Špela Papež je potrdila, da je bila tisti večer velika gneča. Videla ni nobenega varnostnika, temveč samo redarja ki je noter spuščal po sedem ljudi. Ko je zagledala pokojni dekleti na tleh je poklicala rešilca.

Zaslišan je bil tudi Uroš Plaznik, ki je dejal, da je bil pred lokalom skupaj z dvajsetimi prijatelji, ki so uživali alkohol. Plaznik je poudaril, da so se nekateri obiskovalci pred Lipo prerivali in panično kričali. Nato je splezal na betonsko ograjo, da bi se rešil. Kmalu za tem pa so, kot pravi, prišli policija in rešilci. Poleg tega je Plaznik še povedal, da je videl le enega varnostnika, ki pa ni bil v uniformi.

Katarina Živadinov Štebe pa je na zabavo v Lipo prišla v družbi skupaj s pokojnima Natalijo in Anjo. Kot je dejala, se je družba razdelila in zato ni več videla, kaj se je z dekleti zgodilo. Za varnost sta po njenem pripovedovanju skrbela dva varnostnika, eden pred vhodom, drugi pa pri garderobi. Ob tem je dodala, da je ob vstopu v lokal videla, da ni poln, zgornja in kletna etaža pa sta bili še zaprti.

Kot zadnji je bil zaslišan tudi Žan Ošlak, ki je potrdil enako zgodbo kot predhodne priče. Vse priče so tudi izpovedale, da so zabavo oglaševali tako na internetu, radiu kot preko letakov, ki so bili razdeljeni po šolah. Zato je bilo moč pričakovati tako množico obiskovalcev.

Nadaljevanje obravnave bo 6. februarja. Po napovedih Devčič Svetkove se bo postopek, če ne bo prišlo do zapletov, končal v kratkem.

Ne spreglejte