Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2015,
12.17

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

požar Ljubljana Mercator skladišče

Torek, 12. 5. 2015, 12.17

1 mesec, 1 teden

V požaru v Ljubljani umrl delavec (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Mercatorjevem skladišču na Hladilniški poti v Ljubljani je nekaj pred 12. uro izbruhnil požar, gasilcem ga je po več urah uspelo pogasiti. Ena oseba je v požaru izgubila življenje.

Na prizorišču požara so našli mrtvo osebo, je potrdil poveljnik ljubljanske gasilske brigade Tomaž Kučič. Šlo naj bi za delavca enega od zunanjih podjetij, ki so na objektu opravljala vzdrževalna dela. Delavca naj bi pogrešali že od izbruha požara. Za zdaj kaže, da delavec ob izbruhu požara ni našel poti ven. Ena oseba pa je lažje telesno poškodovana, z reševalnim vozilom so jo odpeljali v ljubljanski klinični center.

Vzrok požara še ni znan Požar je gasilcem – na kraju dogodka jih je bilo okoli 180 iz 16 društev – uspelo pogasiti. Poveljnik ljubljanske gasilske brigade je povedal, da je objekt popolnoma pogorel. Vzrok požara za zdaj še ni znan, vedo le, da so v hali izvajali vzdrževalna dela, nato pa je izbruhnil požar. Gasilci bodo ostali na pogorišču še nekaj ur.

Okoliškim prebivalcem so svetovali, naj zaprejo okna Kot so sporočili z regijskega centra za obveščanje, požar ni bil nevaren, se je pa ob njem sproščal gost črn dim. Vsem prebivalcem Zaloga, Polja in širše okolice so zato svetovali, da zaradi gostega dima zaprejo vsa okna in vrata. Poleg gasilcev je bilo na kraju dogodka tudi 30 policistov.

Tiskovna predstavnica Mercatorja Katja Kek je povedala, da se po podatkih, ki jih imajo, ni zgodilo uhajanje amonijaka. Vzrok požara in preostale okoliščine dogodka bodo sicer znane po opravljenem ogledu kraju dogodka, ta pa bo na vrsti šele, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo.

Požar ne bo vplival na delovanje Mercatorjevih trgovin Zagorelo je v glavnem Mercatorjevem skladišču za osrednjo Slovenijo, kjer shranjujejo sadje, zelenjavo in meso. "Za oceno škode je še prehitro. Z vidika Mercatorja to ne vpliva na delovanje naših trgovin. Ukvarjamo se s tem, da bomo zagotovili alternativne vire za nabavo in da bo delovanje trgovin nemoteno tudi v prihodnje," so nam pojasnili v Mercatorju. Bo pa družba Mercator zaradi požara poslovne rezultate za prvo četrtletje letos namesto danes objavila v sredo, je družba objavila na spletni strani Ljubljanske borze.

Evakuacija vrtca in šole Evakuirali so več stavb v okolici, tudi vrtec in šolo. Direktor vrtca Gregor Pust je za STA pojasnil, da so otroke, stare od enega do treh let, zbudili med popoldanskim počitkom in jih s kombiji odpeljali v Osnovno šolo Polje. Vsi otroci se sicer dobro počutijo. "Za evakuacijo smo se odločili zaradi nekaterih opozoril, da bi se lahko zaradi prisotnosti amonijaka zgodila eksplozija, zato nismo želeli tvegati," je dejal Pust.

Fotografije, ki so nam njih posredovali naši bralci

Ne spreglejte