Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 5. 2017,
10.08

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

prometna nesreča

Sobota, 20. 5. 2017, 10.08

6 let, 11 mesecev

V petkovi nesreči na Dolgem mostu za okoli sto tisoč evrov škode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
nesreca

V petkovi prometni nesreči v Ljubljani je umrl 41-letni voznik tovornjaka iz Bolgarije, ki je z vozilom po trčenju v osebni avto zdrsnil z avtocestnega nadvoza pri Kozarjah na Tržaško cesto, poškodovane pa so bile še tri osebe, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V nesreči je nastalo za okoli sto tisoč evrov škode.

Policija je po opravljenem ogledu kraja nesreče, ki se je zgodila okoli 18.30, ugotovila, da je 41-letnik vozil tovorno vozilo po desnem prometnem pasu iz smeri Brezovice proti Kozarjem. Na nadvozu čez Tržaško cesto je naletel na počasi premikajočo se kolono vozil zaradi zgostitve prometa. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo mu vozila kljub zaviranju ni uspelo ustaviti in je z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnji levi bok osebnega avtomobila, ki ga je kot zadnja v koloni vozila 49-letna voznica.

Prebil kovinsko ograjo in zdrsel z avtoceste

Po trčenju je 41-letni voznik izgubil oblast nad tovornim vozilom, tako da se je vozilo s polpriklopnikom v celoti prevrnilo na bok in zdrselo desno čez odstavni pas. Med drsenjem je prebilo kovinsko odbojno ograjo in zdrselo z nadvoza ter se s sprednjim delom naslonilo na nabrežino, kjer se končuje nadvoz.

En mrtev, trije lažje poškodovani

Voznik tovornega vozila se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju prometne nesreče. Zdravniško pomoč so iskali tudi voznica in dva potnika v osebnem avtomobilu, ki so se po podatkih policije lažje poškodovali.

Kraj nesreče so zavarovali ljubljanski poklicni gasilci, ki so s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu v nesreči umrlega voznika. Kot so še zapisali na upravi za zaščito in reševanje, so gasilci odklopili akumulator, preprečili iztekanje goriva, z vpojnim sredstvom očistili že razlito gorivo in iz treh poškodovanih, na prikolici naloženih sodčkov izteklo nevarno snov. Gasilci so tudi nudili pomoč pri prenosu drugih nepoškodovanih sodčkov, ki so jih varno uskladiščili delavci Darsa. Poškodovano vozilo so gasilci postavili nazaj na cestišče.

Ne spreglejte