Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2012,
6.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 18. 8. 2012, 6.38

8 let

Starka močnejša od predrznega tatu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas v prejšnjem tednu.

10 Pred enim tednom so imeli policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje pri izstopu iz države pod drobnogledom 31-letnega državljana Češke. Ob pregledu osebnega avtomobila VW passat so ugotovili, da je v vozilu vgrajen motor, ki pripada ukradeni škodi superb. Škoda je bila leta 2005 odtujena v Italiji. Policisti so Čehu avtomobil zasegli, zaradi suma ponarejanja listin in prikrivana pa bodo 31-letnika tudi kazensko ovadili.

9 Neznani storilec je te dni v okolici Novega mesta z delovnega stroja valjarja demontiral in ukradel armaturno ploščo. Lastnik je oškodovan za približno tisočaka.

8 Pomurski policisti so v četrtek odkrili bankovec v vrednosti 50 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

7 Iz vinograda v okolici Trebnjega so tatovi v četrtek odnesli približno 2400 metrov bakrene žice. Lastnik je oškodovan za okoli 2000 evrov.

6 V noči na nedeljo so policisti v Mariboru na Klinetovi ulici našli ukraden audi 80, ki ga lastnik pogreša od 11. julija. V avtomobilu je spal 21-letnik, ki ga bodo možje v modrem kazensko ovadili, jekleni konjiček pa je bil vrnjen lastniku.

5 Pretekli vikend so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Dobova med opravljanjem kontrole na potniškem vlaku, ki je bil iz Turčije namenjen v Avstrijo, našli skritega otroka. Oseminštiridesetletni državljan Turčije je malčka skril med prtljago tik pod stropom vagona. Tujca so policisti po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

4 V sredo je neznanec v Izoli vlomil v kiosk. Izginilo je za približno 1000 evrov spominkov, kopalk in rekvizitov za na plažo.

3 V četrtek dopoldan je občanka policiste obvestila, da štiri osebe, ki kažejo očitne znake opitosti, v bližini vojašnice na Mariborski cesti v Celju ovirajo promet in ustavljajo vozila. Burkeži pa so se že pred prihodom policistov umirili in razšli.

2 V noči na sredo so neznani »šaljivci« osebni avtomobil, ki je bil parkiran v okolici Škofje Loke, dvignili in postavili na zidake. Pri tem niso odtujili pnevmatik, so pa poškodovali karoserijo. Lastnik je oškodovan za okoli 1500 evrov.

1 Pretekli konec tedna je neznani storilec v Kopru poskušal iz rok 80-letne Ljubljančanke iztrgati torbico, vendar mu podvig ni uspel. Gospa je zbrala dovolj moči, da je torbico zadržala. Pri tem je padla po tleh, za malopridnežem pa se je izgubila sled.

Ne spreglejte