Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
24. 8. 2017,
10.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

lokal prostitucija

Četrtek, 24. 8. 2017, 10.03

6 let, 6 mesecev

Razbili mrežo prostitucije v sežanskem lokalu

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Prostitucija, prostitutka. | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Koprski kriminalisti so končali preiskavo trgovine z ljudmi z namenom izkoriščanja prostitucije. Štirje moški so osumljeni izkoriščanja najmanj 45 žensk v nočnem klubu v Sežani.

Policija je prijela in zaslišala štiri moške, ki so med letoma 2009 in 2017 izvedli skupaj najmanj 45 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi v nočnem klubu na območju Sežane, ki je deloval v okviru gospodarske družbe. Osumljeni 42-letnik z območja Sežane, 54-letnik z območja Ljubljane, 46-letnik z območja Komna in 50-letnik z območja Radeč so v nočnem klubu sodelovali pri izkoriščanju skupno najmanj 45 žensk, državljank Dominikanske republike, Ukrajine, Moldavije, Hrvaške, Češke, Srbije, Filipinov, Slovaške,  Kazahstana, Romunije, Bolgarije, Madžarske, Španije in Argentine.

Člani združbe so zaradi izkoriščanja prostitucije, poznanstev z osebami, ki delujejo na področju organiziranega kriminala, in nekdanjimi žrtvami ter zaradi pridobljenih izkušenj iz predhodnih kriminalističnih preiskav delovali aktivno oz. prek povezanih oseb pri novačenju – iskanju žrtev in njihovi nastanitvi. Pri tem so izkoristili socialno-ekonomske razmere v izvornih državah oškodovank in osebno-socialne okoliščine teh žrtev ter jih novačili z obljubo o dobro plačanem delu, povezanem s plesom in animacijo. V nadaljevanju so jih nastanili v sklopu objekta nočnega kluba na območju Sežane, kjer so jih izkoriščali z zlorabo prostitucije, so sporočili s policije.

Obljubljena plača jim ni bila zagotovljena

Ženskam obljubljena plača ni bila zagotovljena, ampak je bila vezana na njihovo delo, ki je bilo povezano s prostitucijo in aktivnostmi v povezavi s prostitucijo, kot so prepričevanje strank, da jim plačajo pijačo, šele nato so imele z njimi tudi spolni odnos za plačilo. Da so dekleta dejansko najprej stranke prepričevala, naj jim plačajo pijačo, šele nato z njimi odšla v sobo, je skrbel natakar, ki je nadziral dekleta med odsotnostjo vodje in lastnika nočnega kluba. Ta je tudi sam opravljal delo natakarja.

Dekleta so morale stranke najprej prepričati, da jim plačajo pijačo. | Foto: Thinkstock Dekleta so morale stranke najprej prepričati, da jim plačajo pijačo. Foto: Thinkstock Legalizirala sta prihod žensk v Slovenijo

42-letnik z območja Sežane in 50-letnik z območja Radeč sta urejala delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje ter tako legalizirala prihod in nastanitev oškodovank v Sloveniji, na naslovu nočnega kluba na območju Sežane. Na tak način sta skušala prikriti dejansko izkoriščanje prostitucije. 42-letnik z območja Sežane je bil tudi lastnik in vodja nočnega kluba.

54-letnik z območja Ljubljane in 46-letnik z območja Komna sta opravljala delo natakarja v nočnem klubu, pri čemer sta aktivno sodelovala tudi pri izkoriščanju prostitucije.

Dekleta so se s prostitucijo ukvarjala po navodilih in pod vodstvom članov združbe na naslovu nočnega kluba, občasno pa so lahko z dovoljenjem vodje in po plačilu s stranko odšla tudi iz nočnega kluba.

Tudi do 500 evrov na noč

Vse dni v tednu so morala biti na razpolago zaradi prostitucije. Cena prostitucije in z njo povezanih spolnih dejanj je znašala od 100 evrov za eno uro pa tudi do 500 evrov za vso noč.

V času prijetja osumljenih je bilo v nočnem klubu sedem oškodovank, državljank Dominikanske republike,  Ukrajine in Moldavije, ter šest moških gostov oz. strank.

Taksisti vozili tujce v lokal

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da so se kot gostje oz. stranke v nočnem klubu pojavljali predvsem državljani Italije in Slovenije, občasno državljani preostalih bližnjih držav, pa tudi drugi gostje raznih hotelov z Obale. Ti so med bivanjem na območju Slovenije s pomočjo taksistov, ki so jim ponudili prevoz, obiskali nočni klub na območju Sežane in plačali za spolne storitve tam nastanjenih oškodovank.

Ne spreglejte