Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 15.19

8 let

Priče o umoru Tineta Resnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z zaslišanjem prič se je nadaljevalo sojenje nekdanjemu policistu Igorju Bavdku za umor Tineta Resnika iz koristoljubja, in Dragu Šteru za napeljevanje k temu dejanju.

Obtožnica Bavdku očita, da je 7. novembra lani v Tepah pri Litiji proti bežečemu Tinetu Resniku iz polavtomatske pištole izstrelil najmanj pet nabojev, kar naj bi storil za denar. K dejanju naj bi ga napeljal Drago Šter, ki naj bi mu septembra lani najprej izročil tri tisoč evrov, po opravljenem delu pa še 19 tisoč evrov.

Je bila izjava obdolžencev na policiji izsiljena? Še preden so na oder za priče stopile vabljene priče, je sodnica še enkrat pojasnila, da bo treba zaradi navajanja obrambe, ki zahteva izločitev uradnega zaznamka, češ da je bila izjava obdolženih na policiji izsiljena, najprej razčistiti to vprašanje, in če se izkažejo navedbe za resnične, ta zaznamek iz sodnega spisa izločiti.

Znanci nič o nasilju in zelo malo o izposoji denarja Na oder za priče je kot prva stopila Resnikova soseda Senada Čejvanović, ki je sodišču pojasnila, da so z Resnikovimi kakšnih 10, 12 let družinski prijatelji. "Tistega dne me je poklical, da pridejo popoldne na obisk in da me pokliče čez deset minut, da gre zdaj nekaj v Tepe, a me ni poklical. Kaj se je zgodilo, sem izvedela naslednji dan od sodelavke," je pojasnila sodišču. Vedela je, da posoja denar prijateljem oziroma znancem, a da ni bil nasilen, je zatrdila. "Do mene ni bil nasilen. Tudi do svoje žene ni bil nasilen, to, kar so zapisali na policiji, da sem jaz rekla, ne drži. Enkrat sta se skregala zaradi otroka, to je vse," je pojasnila Senada, ki pa ni želela odgovoriti na vprašanje sodnice, ali sta bila s pokojnim intimna. Kot je še povedala, o premoženju pokojnega ne ve nič, so pa dolžniki, kadar Resnika ni bilo doma, denar zanj občasno puščali pri njej.

Nič o pasjih bojih Mladen Stojanović je bil znanec pokojnega, ki naj bi ju družila ljubezen do psov. Da je čista laž, je označil navedbo, da je sodeloval pri pasjih bojih. "Želel sem vzrejati statforde, pred tem sem imel pitbula, a to je vse," je zatrdil na izrecno opozorilo Bavdkovega odvetnika Molana Krstiča, češ da mora govoriti resnico.

Tistega dne ga je poklical znanec Željko Andraši, češ da ne ve, kje je Tine. Ko se mu ni javil na nobeno od dveh telefonskih številk, se je odločil, da ga bo šel iskat. "Z menoj je šel še prijatelj Mustafa in moj brat Zlatan, tam je bil že Željko, Resnikov tast in hčerin fant. Zlatko je imel svetilko, bila je tema, in ko je malo posvetil okoli, je zagledal nekoga ležati na tleh."

Nekdanji policist: Policisti radi sestavijo kakšno zgodbo Truplo pokojnega Resnika je torej odkril Zlatan Stojanovič, sicer nekdanji policist. Ta ni poznal Resnika, iskat ga je šel zaradi brata. "Ko sem videl, da nekdo leži na tleh, sem drugim rekel, da naj pokličejo policijo, sam pa sem se z bratom umaknil na 'plato' hiše," je pojasnil sodišču. Ko mu je sodišče predstavilo, da naj bi v preiskavi policistom povedal, da je vedel, da je Resnik nasilen oziroma da se ga v Litiji bojijo, je rekel, da to ne drži in da so o tem govorili policisti, "ki zelo radi sestavijo kakšno zgodbo".

Ne spreglejte