Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
8.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Natisni članek

Hrvaška pogrešan neurje vreme deskanje

Torek, 30. 10. 2018, 8.13

5 let, 6 mesecev

Pogrešani slovenski deskar v bolnišnični oskrbi v Trstu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Pogrešani slovenski deskar, ki so ga od ponedeljka popoldne iskali ob obali Savudrije, je priplaval na italijansko obalo v bližini Trsta in je trenutno v bolnišnični oskrbi. Šlo naj bi za 47-letnega učitelja športne vzgoje iz Ljubljane, čigar opremo je italijanska obalna straža danes odkrila v bližini Gradeža.

Po informacijah Televizije Slovenija je pogrešani slovenski deskar priplaval na italijansko obalo v bližini Trsta. Moški, ki so ga danes iskali na hrvaški, slovenski in italijanski strani severnega Jadrana, je trenutno v bolnišnični oskrbi, je poročala javna televizija. 

ophelia, orkan, irska, valovi, morje
Novice V Savudriji izginila dva deskarja, eden naj bi bil Slovenec

Veter jima je uničil jadra, zato sta padla v morje

Slovenski deskar je bil pogrešan od ponedeljka, ko sta se s hrvaškim kolegom kljub močnemu jugu in visokim valovom odpravila na deskanje nedaleč od svetilnika v Savudriji. Hrvaški državljan se je rešil, slovenskega državljana pa so danes ves dan iskali na morju.

Deskarja sta se v ponedeljek kljub rdečemu opozorilu in slabim vremenskim razmeram odločila za deskanje nedaleč od svetilnika pri Savudriji. Moška so nazadnje videli pred pristaniščem v Umagu. Veter jima je uničil jadra in padla sta v morje, kar so opazili ljudje na obali, ki so o tem nato obvestili hrvaške pristojne organe.

Italijanska obalna straža našla del opreme pogrešanega deskarja

Italijanska obalna straža je danes blizu Gradeža našla del opreme, pogrešanega deskarja pa so na območju iskali tudi z letalom obalnega letalskega centra Portorož.

Kot je sporočil poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan, akcija, v kateri so sodelovale posadke iz Slovenije, Hrvaške in Italije, kljub dobri vidljivosti ni bila uspešna. Iskanje naj bi nadaljevali v sredo, a je deskarja odneslo do Trsta, kjer se je na srečo uspešno rešil na obalo.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com je deskar podhranjen, dehidriran, izčrpan in podhlajen, a njegovo stanje ostaja stabilno. Rešil ga je neopren, v katerega je bil oblečen, in deska, ki se je je oklepal. najverjetneje pa mu je pomagalo tudi razmeroma toplo morje.

Ne spreglejte