Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
17.56

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

prometna nesreča

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 17.56

7 let, 5 mesecev

Pri Pragerskem umrl avtomobilist, v Lanišah traktorist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Policija prometna nesreča | Foto STA

Foto: STA

Na regionalni cesti Slovenska Bistrica - Ptuj se je popoldne izven naselja Pragersko zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo. Ena oseba je na kraju umrla, tri osebe pa so bile telesno poškodovane, dve huje.

Do nesreče je prišlo okoli 15.50, je za STA povedal pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Vojko Bevk.

V tovornem vozilu so bili voznik, 47-letni državljan Slovenije, ter dva potnika, 50-letni in 58-letni državljan Slovenije. Voznik in en potnik sta bila huje poškodovana, drugi potnik lažje, vse tri pa so odpeljali v bolnišnico na Ptuj. Tovorno vozilo je trčilo v osebni avtomobil, ki ga je vozil 73-letni državljan Slovenije. Ta je umrl na kraju nesreče.

"Voznik tovornega avtomobila v odseku 392, izven naselja Pragersko, kjer vozišče poteka v blagem levem ovinku, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno stran vožnje (kršitev čl. 37/5-2 ZPrCP). Posledica tega je bila, da je z vozilom zapeljal v levo, preko bele neprekinjene ločilne črte, kjer je z  vozilom čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je v tem trenutku iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 73-letni voznik," so v sporočilu za javnost zapisali mariborski policisti.

"Zoper 47-letnega državljana Slovenije bo policija podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, po drugem odstavku 323. člena Kazenskega zakonika, za katero se sme storilca kaznovati z zaporom do 8 let," so še sporočili iz PU Maribor.

V naselju Laniše se je smrtno ponesrečil traktorist

V naselju Laniše v občini Gorenja vas-Poljane se je dopoldne nekaj pred 11. uro pri delu s traktorjem poškodoval traktorist. Na pomoč so mu priskočili prostovoljni gasilci in reševalci, vendar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

K ponesrečenemu traktoristu so nekaj pred poldnevom klicali reševalce tudi v Prušnji vasi v občini Krško. Ponesrečenca so oskrbeli na kraju dogodka in ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo v novomeško bolnišnico.

Ne spreglejte