Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 6. 2020,
13.33

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

12

Natisni članek

pogrešani izginotje Slovenija tragedija

Torek, 9. 6. 2020, 13.33

3 leta, 11 mesecev

Sredi Ljubljane skrivnostno izginila 11-letna deklica. Kaj se ji je zgodilo, še danes ne ve nihče.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

12

slovenska policija | Nekaterih primerov pogrešanih oseb policija po mnogih letih še vedno ni uspela rešiti. | Foto Siol.net

Nekaterih primerov pogrešanih oseb policija po mnogih letih še vedno ni uspela rešiti.

Foto: Siol.net

Jure Plevnik, Doroteja Pasar, Franc Selišnik in Maja Vojvoda so štirje pogrešani Slovenci in Slovenke, katerih usoda po mnogih letih ostaja še vedno skrivnost.

V času, ko svet dobiva nove informacije glede izginotja triletne deklice Madeleine McCan, za katero se je izgubila vsaka sled pred 13 leti, ko je bila z družino na počitnicah v portugalskem kraju Praia de Luz, smo pogledali, kateri so najbolj odmevni nerešeni primeri pogrešanih oseb v Sloveniji.

Zadnji ga je videl sošolec in prijatelj

Jureta Plevnika so nazadnje videli sesti v sošolčev avto. | Foto: policija.si Jureta Plevnika so nazadnje videli sesti v sošolčev avto. Foto: policija.si Med bolj znanimi primeri je tudi Jure Plevnik Golob, 18-letni dijak 3. letnika ekonomske šole v Celju. 7. aprila 2000 se Jure ni vrnil iz šole. Svoji materi Iki Plevnik se tisti dan ni oglasil, in ko ga do jutranjih ur naslednjega dne še vedno ni bilo domov, je odšla na policijo.

Jureta so nazadnje videli, ko je vstopil v avto sošolca in prijatelja Roka Jeraša, zatem pa je za njim izginila vsaka sled.

Jeraš je tekom pričevanj vsaj trikrat spremenil zgodbo, kaj se je zgodilo. Enkrat je Jureta odložil blizu doma, drugič ga je peljal v Zreče, v zadnji zgodbi pa ga je odložil na železniški postaji v Celju.

Decembra 2008 je bil Jeraš obsojen zaradi prikrivanja na enotno kazen pet mesecev zapora, pogojno s preizkusno dobo dveh let.

Pri Jerašu so našli tudi Juretovo SIM-kartico, preko katere je njegovi mami nekaj dni po izginotju pisal sporočila in se izdajal za Jureta, vendar ni bilo nikoli dokazano, da je odgovoren za Juretovo izginotje.

oddaja Argument
Novice Mati resnico o pogrešanem sinu Juretu išče že 19 let #video

Odšla po bratca in izginila

Maja Vojvoda je izginila pred 34 leti. | Foto: policija.si Maja Vojvoda je izginila pred 34 leti. Foto: policija.si Še vedno najbolj buri duhove izginotje 11-letne Maje Vojvoda. Deklica je izginila 16. maja leta 1986. S prijatelji se je igrala v prvem nadstropju stolpnice na Kuzmičevi 5 v Ljubljani. Po koncu igre, okoli šeste ure zvečer, je odšla iz stolpnice iskat mlajšega brata in izginila. Dve uri kasneje sta starša o dogodku obvestila policijo, ki je opravila celo vrsto neuspešnih iskalnih akcij.

Deklico, ki je pogrešana še danes, so priče nazadnje videle hoditi proti nakupovalnemu centru Astra. Kaj se je z njo zgodilo potem, ne ve nihče. Pojavljajo se zgolj teorije, da je bila morebiti ugrabljena ali pa da je padla v kanalizacijski jašek.

Dorotejo Pasar svojci pogrešajo že skoraj 13 let

Doroteja Pasar je izginila 29. septembra 2007. Od takrat svojci nimajo več informacij o njej in je na seznamu pogrešanih pri policiji.

Doroteja Pasar je izginila neznano kam pred 13 leti. Foto: www.policija.si | Foto: Doroteja Pasar je izginila neznano kam pred 13 leti. Foto: www.policija.si Lani je v oddaji Argument spregovorila njena rejnica Metka Cajhen, ki je povedala, da ko se spomni nanjo, še vedno čaka in misli, da se bo dekle vrnilo.

V zvezi z njenim izginotjem so se pojavljale teorije, da je s tem povezan starejši moški, s katerim se je družila, ali da jo je ugrabil hrvaški tovornjakar Dragan Paravinja, vendar sta obe teoriji padli v vodo. Njeni svojci tako še danes, 13 let kasneje, ne vedo, kaj se je zgodilo tistega usodnega dne.

Najstarejši nerešen primer star več kot 50 let

Najstarejši primer v evidenci pogrešanih oseb v Sloveniji sega v leto 1969. Takrat je neznano kam izginil Franc Selišnik iz Podolševe. Star je bil 22 let. Na seznamu pogrešanih oseb ob njegovem opisu ne najdemo njegove fotografije, zgolj njegov opis.

 

Na seznamu pogrešanih oseb je samo opis Franca Selišnika, ne pa tudi njegova fotografija. Foto: zajet zaslon | Foto: Na seznamu pogrešanih oseb je samo opis Franca Selišnika, ne pa tudi njegova fotografija. Foto: zajet zaslon
pogrešane osebe Slovenija
Novice Kje so pogrešani v Sloveniji: živi, ponesrečeni, umorjeni?
Madeleine McCann
Novice Nemški tožilec: Imamo dokaze, da je Madeleine McCann mrtva
Ne spreglejte