Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2012,
11.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 24. 7. 2012, 11.19

7 let, 12 mesecev

Pravnomočno šeškanje z zlorabo položaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Višje sodišče je potrdilo pogojno kazen Gorazdu Pereniču, ki priznava, da je tepežkal svojo tajnico in njeno sestro, ne priznava pa zlorabe položaja.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so Gorazda Pereniča novembra lani za dve kaznivi dejanji nadaljevane kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja obsodili na leto in dva meseca pogojne zaporne kazni s preskusno dobo dveh let, poroča Delo. Po mnenju sodišča je kot lastnik in direktor družbe Perenič svetovanje izkoristil slab socialni položaj dveh sester, ki sta delali zanj.

Sabahat K. ga je prijavila, ker jo je spolno nadlegoval v njegovem in njenem stanovanju med letoma 2003 in 2004, ko mu je marca povedala, da zavrača njegove spolne prakse. Ponižanje – leči je morala čez njegova kolena, on pa jo je izmenično tepežkal s kuhalnico in jo božal po zadnji plati – naj bi bila večkrat na teden prisiljena trpeti, ker jo je bilo strah, da bo sicer izgubila službo.

Perenič še vedno skrbi za prijazen javni sektor Oškodovankino zgodbo je potrdila tudi njena sestra Suzana, ki ji je Perenič priskrbel službo tajnice pri sebi na ministrstvu za javno upravo v času, ko je bil državni sekretar, mlajša sestra pa je napredovala v direktorico njegovega podjetja.

Perenič je očitke zavračal, češ da je bil z obema v intimnem razmerju, prostodušno pa je tudi priznal, da ga klasična spolnost ne zanima. Vendar pa sta obe sodni instanci ugotovili, da ni šlo za razmerje, saj je Sabahat zapustila mesto direktorice, kar po mnenju sodišča kaže, da prijava ni plod oškodovankine koristoljubnosti.

No, in medtem ko je na sodišču potekal postopek zoper nekdanjega državnega sekretarja in čeprav gre za človeka, ki je pravnomočno obsojen, ima ta še vedno zaupanje ministra za pravosodje Senka Pličaniča. Še vedno namreč vodi strokovni svet za prijazen in učinkovit javni sektor.

Ne spreglejte