Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2023,
14.04

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

tatvina rop

Nedelja, 5. 11. 2023, 14.04

5 mesecev, 4 tedne

Policisti po državi obravnavali več vlomov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Ropar. Tat. Kraja. Pištola. Grožnja. Grožnje. Nož. Vlom. | Storilci so večinoma odtujili denar in nakit, zamikali pa so jih tudi prehrambni artikli in tehnično blago. | Foto Shutterstock

Storilci so večinoma odtujili denar in nakit, zamikali pa so jih tudi prehrambni artikli in tehnično blago.

Foto: Shutterstock

Policisti so od petka zvečer na širšem območju Ljubljane, Maribora in Kranja obravnavali več vlomov, pretežno v stanovanjske zgradbe.

V ljubljanskih Mostah je neznani storilec vlomil v hišo in iz nje odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Iz hiše na Brezovici pri Ljubljani so odnesli nakit in tehnično blago v skupni vrednosti okoli 5000 evrov, iz hiše v okolici Horjula pa denar, nakit in tehnično blago v skupni vrednosti nekaj tisoč evrov. Ob vlomu v hišo v okolici Vodic so odtujili nakit in denar v skupni vrednosti okoli 4000 evrov, so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

V središču Ljubljane je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil prehrambne artikle, s tem pa povzročil za okoli sto evrov škode. V Kamniku so vlomili v dva gostinska lokala in odtujili denar. V prvem primeru je vrednost škode dosegla okoli 1500 evrov, v drugem pa okoli 3000 evrov.

Mariborski policisti so sporočili, da so obravnavali vlome v dve stanovanjski hiši na območju Maribora, hiši na območju Poljčan in Dupleka ter trgovino na območju Maribora. Neznani storilci so večinoma odnesli gotovino v vrednosti po nekaj tisoč evrov.

O več vlomih so poročali tudi na PU Kranj. Med drugim so obravnavali dva vloma v stanovanjsko hišo, pri katerih so storilci ukradli nakit, in dva vloma v hišo, pri katerih niso storilci odnesli ničesar. V dveh primerih so vlomili v klet večstanovanjskega objekta in odnesli električni skiro ter prehrambne artikle.

Iz stanovanja v Kranju je nekdo ukradel denar. Neznani storilci so vlomili tudi v osebni avtomobil na območju Škofje Loke, ukradli denarnico in z bančno kartico opravili dvig gotovine.

Ne spreglejte