Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
12.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Policija

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 12.33

6 let, 7 mesecev

Policija o umoru 33-letnice: Šlo je za ljubosumje, morda tudi maščevalnost (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Osumljeni je žensko umoril sredi belega dne, vpričo mimoidočih in mladoletnega otroka, pravijo na policiji.

 

Policija je 39-letnega osumljenca za petkov umor 33-letne nekdanje partnerice na avtobusni postaji pred trgovskim središčem v Celju v nedeljo s kazensko ovadbo privedla pred celjskega preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj odredil sodno pridržanje, je na novinarski konferenci povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

Kot pravi, je dosedanja preiskava pokazala, da sta se nekdanja partnerja, ki sta v postopku razveze, v petek dopoldne sestala v trgovskem središču Citypark. Do srečanja je prišlo zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim, še predšolskim otrokom, ki je bil v času srečanja ves čas prisoten.

"Po približno uri druženja sta se skupaj z otrokom napotila do bližnje avtobusne postaje, kjer je med njima očitno prišlo do spora. Osumljeni je pri tem stopil do svojega avtomobila, ki je bil parkiran v neposredni bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do žrtve ter jo večkrat zabodel v različne predele telesa," je povedal vodja celjskih kriminalistov.

Po dejanju je odvrgel orožje, se z otrokom usedel v vozilo in odpeljal v smeri Slovenske Bistrice, kjer se je na eni od bencinskih črpalk ustavil, poklical operativno-komunikacijski center in se predal, še pravi Turk in dodaja, da je eden najočitnejših motivov za dejanje ljubosumje in mogoče tudi maščevalnost.

Preiskava sicer še poteka, Turk pa je potrdil, da so osumljenega, ki ima prebivališče prijavljeno v Celju, leta 2011 in 2014 že obravnavali zaradi nasilja v družini, ko se je znesel nad isto partnerko, sicer državljanko Dominikanske republike. Ta je po njunem razhodu živela v okolici Ljubljane, poleg skupnega otroka je imela še enega mladoletnika, za oba pa je zdaj poskrbel center za socialno delo.

Po njegovih informacijah so osumljenemu v preteklosti izrekli prepoved približevanja, a je ukrep pozneje prenehal. "Menim, da smo vse pristojne institucije glede na takrat razpoložljive ugotovitve in okoliščine, naredile vse, kar je bilo v naši moči. Vendar se vseh dejanj žal ne da preprečiti," je dejal.

Ne spreglejte