Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2017,
11.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

10

Natisni članek

mučenje noad ugrabitev rop

Torek, 6. 6. 2017, 11.09

6 let, 6 mesecev

Osumljeni ugrabitve in mučenja Zorice Škrbić pobegnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

10

Trivković | Foto STA

Foto: STA

Milan Trivković, eden od soobtoženih sodelovanja v hudodelski združbi, ki naj bi junija 2014 ugrabila in do smrti mučila Zorico Škrbić, je pred začetkom ponovnega sojenja pobegnil. Višje sodišče je razveljavilo oprostilno sodbo zanj, konec maja pa je Okrožno sodišče v Ljubljani zanj odredilo ponovni pripor, a se mu je Trivković očitno izognil.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so pojasnili, da so po tistem, ko je višje sodišče razveljavilo oprostilno sodbo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje, zoper Trivkovića odredili pripor. Prejeli so tudi že pritožbo zoper sklep o priporu, o kateri bo odločalo Višje sodišče v Ljubljani. Ali drži, da je Trivković pobegnil, niso hoteli pojasnil, a je policija na seznam iskanih oseb na svojih spletnih straneh uvrstila tudi Trivkovića.

Kot poroča časnik Slovenske novice, bi bil Trivković morda lahko pri sorodnikih v Bosni in Hercegovini, kamor naj bi se za kratek čas že umaknil tudi po smrti Zorice Škrbić.

Policija je Trivkovića uvrstila na seznam iskanih oseb. | Foto: policija Policija je Trivkovića uvrstila na seznam iskanih oseb. Foto: policija Hoteli so izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov

Hudodelska združba je 26. junija 2014 v ljubljanskem Trnovem ugrabila 32-letno Škrbićevo, dolgoletno partnerico Dejana Vidmarja, ki prestaja zaporno kazen zaradi ropa SKB banke v noči na 1. november 2005. Odpeljali so jo do skrivališča v gozdu na obrobju Ljubljane, privezali za drevo in skoraj devet ur zverinsko mučili.

Proti jutru so jo odpeljali v Podpeč in vrgli iz avtomobila, zaradi hudih poškodb pa je kar na cesti umrla. Združba je od Škrbićeve hotela izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov iz ropa banke, ki jih niso nikoli našli.

Mučili so jo vso noč

Vpletenost v ugrabitev in mučenje so že na predobravnavnem naroku priznali Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Senad Livadić ter na podlagi sporazuma o priznanju krivde dobili 15, 14 oziroma dve leti in dva meseca zapora. Le Trivković je krivdo ves čas zanikal, zato so zoper njega opravili celotni dokazni postopek.

Obtožen je bil, da je žrtev najprej opazoval, da bi se s pajdaši seznanili z njenimi dnevnimi navadami, bil naj bi tudi tisti, ki je avto z ugrabljeno vozil zadnji del poti v gozdu, kjer sta jo nato Petrović in Sazdov mučila vso noč. Sodišče ga je očitkov oprostilo, ker kljub sumljivim okoliščinam naj ne bi bil mogoč nedvoumni sklep, da je storilec res on.

Ne spreglejte