Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 13.29

8 let

O mučnem otroštvu strelca s Kresnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nadaljevanju sojenja obdolženima za rop pošte v Divači in Kresnicah, kjer je življenje izgubila 52-letna poštna uslužbenka, je bilo danes zaslišanih več prič.

Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje 26-letnemu Blažu Ereizu in njegovemu leto dni mlajšemu pajdašu Denisu Softiću. Kot smo že pisali, sta Ereiz in Softić 21. junija lani najprej oropala pošto v Divači, nato pa še v Kresnicah, kjer je življenje izgubila 52-letna Anica Likovič.

Med drugimi je bil zaslišan Bojan Abramovič, nekdanji fant Maje Tanasić, policistke, ki jo je na PU Ljubljana doletela izredna odpoved delovnega razmerja zaradi namigovanj, da je pomagala skrivati znanca Ereiza, kar sama v tožbi zoper notranje ministrstvo odločno zanika.

Zlagal se je, da je zadel na športni loteriji Abramovič je povedal, da ga je dan po tragediji v Kresnicah res poklical Ereiz, s katerim sta se še istega dne popoldan dobila na pijači v Ljubljani. Kot pravi, mu je obdolženi dejal, da je zadel na športnih stavah. Neprestano naj bi ga spraševal po Tanasičevi in se ponujal, da časti hrano in pijačo.

Policistka je naposled res prišla, vendar se ni zadržala dolgo, fanta pa sta se družila še naprej. Proti večeru sta se poslovila, naslednje jutro pa je Abramovič presenečeno zagledal Ereiza, kako se je splazil skozi okno v stanovanje Tanasićeve, medtem ko je sam še spal, punca pa je bila že v službi.

Ereiz ga je menda vprašal, ali se lahko oprha in obrije, nato pa sta odšla v mesto, kjer mu je Abramovič priskrbel nova oblačila. Zatrdil je, da mu Ereiz v tem času svojih grehov ni razkril. Nekoliko nenavadno se je priči zdelo zgolj to, da je bil neobrit, saj je bil sicer vedno skrbno urejen.

Družinsko nasilje je bilo bolj pravilo kot izjema O težkem otroštvu obdolženega Ereiza je podrobneje spregovorila njegova teta, s katero je poleg očeta in babice preživel večji del otroštva. Kot je pojasnila, sta bila v družini vselej prisotna alkohol in nasilje – psihično in fizično.

V solzah se je spomnila dogodka iz rane mladosti, ko je oče Ereiza držal čez balkon v petem nadstropju stanovanja. "Večkrat ga je kar kam odpeljal in pretepel, da je bil ves črn," je dejala. Nečaka sicer vidi kot prijaznega, toplega človeka, ki je še posebej ljubeč do njene devet let stare hčerke. "Ni hudoben," je zatrdila.

Po koncu zaslišanj je zagovornik obdolženega Softića Matjaž Markelj predlagal, da se njegovemu varovancu pripor nadomesti z milejšim ukrepom – hišnim priporom, vendar je senat predsedujoče Andreje Sedej Grčar predlog odvetnika zavrnil. Sojenje se nadaljuje marca.

Ne spreglejte