Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 7. 2016,
13.49

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

2

Natisni članek

vožnja pod vplivom alkohola Policija

Torek, 26. 7. 2016, 13.49

7 let, 9 mesecev

Nevarni voznik z vozilom več deset metrov vlekel policista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

2

Policija | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Trebanjski policisti so včeraj okoli 19. ure naleteli na nevarnega voznika, ki je ogrožal ostale udeležence v prometu. Divje zasledovanje se je končalo šele po nekaj kilometrih.

Policisti so med opravljanjem rednih nalog v Mokronogu opazili voznika osebnega avtomobila renault 19, ki je vijugal po vozišču, sunkovito zaviral in pospeševal, večkrat zapeljal prek bankine in ogrožal ostale udeležence v prometu. 

Policisti so zapeljali za kršiteljem in ga ustavljali z modro lučjo ter zvočnimi signali, a policistov ni upošteval in je nadaljeval nevarno vožnjo. Pri Hrastovici je neposredno ogrozil žensko in tri otroke, ki so hodili ob levem robu vozišča, saj je tik pred srečanjem s pešci zapeljal na levo stran vozišča in bankino. 

Policist lažje poškodovan

V Hrastovici sta policista zapeljala pred nevarnega voznika in ga ustavila. Policist je stekel do vozila in vozniku skušal preprečiti nadaljevanje vožnje. Voznik ukazov policista, naj izstopi iz vozila, ni upošteval, vozilo je skušal ponovno spraviti v pogon in nadaljevati vožnjo. Policist mu je skušal to preprečiti, skozi okno se je nagnil v vozilo, takrat pa je moški sunkovito speljal in policista vlekel z vozilom več deset metrov. Lažje poškodovanemu policistu se je uspelo odmakniti od vozečega vozila. 

Obvladala sta ga s silo in razpršilcem

Kršitelj je nadaljeval vožnjo po gozdnih in makadamskih poteh, po nekaj kilometrih pa se je vozilo ustavilo. Tudi tokrat voznik ni upošteval ukazov policistov in je skušal vozilo ponovno spraviti v pogon. Policista sta zoper njega uporabila telesno silo in plinski razpršilec ter ga obvladala. 35-letnemu vozniku iz Sevnice so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. V litru izdihanega zraka je imel 1,44 miligramov alkohola (tri grame na kilogram).  

Ne spreglejte