Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2016,
13.27

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

nesreča nesreča

Petek, 15. 7. 2016, 13.27

7 let, 9 mesecev

Nemški mediji: V letalu, ki je strmoglavilo pri Ajdovščini, tudi kovček z milijoni evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

V letalu ameriške registracije, ki je v četrtek strmoglavilo pri Ajdovščini blizu regionalne ceste med naseljema Predmeja in Lokve, je bil tudi kovček, poln denarja, poroča nemški časnik Bild.

V nesreči so umrli štirje Nemci, med njimi tudi 38-letni ustanovitelj nemškega podjetja Unister Thomas Wagner. Nemški spletni milijonar naj bi imel med poletom iz Benetk proti Leipzigu pri sebi kovček, poln denarja. Točnega zneska časnik Bild ne navaja, a šlo naj bi za do štiri milijone evrov. Za zdaj ni jasno, zakaj naj bi imel Wagner pri sebi toliko denarja. Slovenska policija za zdaj te informacije ne more potrditi.

V letalu sta bila poleg Wagnerja in pilota še 39- in 65-letna nemška državljana, kar je po navedbah slovenske policije razvidno iz dokumentov, ki so jih našli v letalu. Njuna uradna identiteta bo potrjena, ko bo končana sodna obdukcija, po poročanju Bilda pa naj bi šlo za Wagnerjevega partnerja v podjetju Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, ter 65-letnega bankirja.

Multimilijonar se je v javnosti pojavljal redko, nerad je dajal tudi intervjuje

Nemško podjetje Unister se ukvarja z internetnimi storitvami, Wagner pa je podjetje ustanovil še kot študent pri 23 letih. V nekaj letih je podjetje zraslo v enega največjih nemških posrednikov turističnih potovanj. Med drugim upravlja s spletnimi stranmi news.de, auto.de, reisen.de, ab-in-den-urlaub.de in fluege.de. Multimilijonar se je v javnosti pojavljal redko, nerad je dajal tudi intervjuje.

Vzrok nesreče uradno še ni znan, je pa 73-letni pilot pred strmoglavljenjem kontroli zračnega prometa javil težave z zaledenitvijo. Kmalu za tem so prejeli še klic na pomoč, nato je letalo izginilo z radarjev. Razbitine letala naj bi danes odpeljali s kraja nesreče. Kot so povedali v službi za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov, jih bodo s pomočjo Slovenske vojske najverjetneje prepeljali v hangar na Brniku.

Ne spreglejte