Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2015,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Martin Kovač sojenje

Torek, 3. 2. 2015, 13.27

8 let

Nekdanji vodilni v Mipu Martin Kovač naslednjič na sodišče v lisicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bi se morala na ljubljanskem okrožnem sodišču začeti glavna obravnava zoper enega od treh vodilnih v propadlem Mipu, a se obdolženi Martin Kovač ni pojavil.

Zagovornik obdolženega Martina Kovača, enega od treh vodilnih v propadli Mesni industriji Primorske (Mip), je uvodoma pojasnil, da so v pisarno prejeli obvestilo, da je obdolženi dobil neko delo, ki mu današnje prisotnosti na sojenju ne dopušča.

"To ni nikakršno opravičilo, poleg tega ni predložil prav nobenih dokazil delodajalca. Obdolženi se sojenju izogiba, zato predlagam odreditev pripora," je bila jasna in kratka tožilska specializiranega oddelka Mateja Gončin.

Kar štirikrat so ga vabili na predobravnavni narok Dejstvo je, da je sodišče moralo razpisati kar nekaj predobravnavnih narokov, po naših informacijah najmanj štiri, da se je obdolženi na sodišču končno le pojavil in povedal, da očitkov iz obtožnice ne priznava.

Ta mu očita nadaljevano kaznivo dejanje zlorabe položaja, ker naj bi med decembrom 2007 in aprilom 2009 v Ljubljani kot direktor družbe MIP DML ustno odredil dvema zaposlenima, da s tekočega računa družbe dvigneta gotovino v skupnem znesku čez 80 tisoč evrov. Teh dvigov naj bi bilo več, in sicer naj bi 21-krat ustno odredil dvige po 5.000 evrov, včasih manj, včasih več. Najvišja dvignjena vsota naj bi bila dobrih 11 tisoč evrov.

Zaposlena naj bi gotovino izročila Kovaču, ta pa naj bi jo z nekaj dnevnimi zamiki v skupnem znesku 42.600 evrov položil na svoj osebni račun. Za preostankom denarja se je izgubila vsaka sled. Na ta način naj bi si pridobil protipravno pridobljeno premoženjsko korist.

Tožilka predlagala pripor, sodišče odredilo prisilno privedbo Sodišče je sklenilo, da bo Kovač še naprej na prostosti, je pa zanj odredilo prisilno privedbo. 24. marca ga na sodišču tako pričakujemo v spremstvu policistov. Naj spomnimo, zoper Kovača ter Vojteha in Marka Volka potekajo še trije kazenski postopki.

Blagovno znamko Mip prejšnji teden prodali za 5.400 evrov Več kot pet let je že minilo od začetka stečaja družbe Mip, v kateri so lastniki med prvimi izpeljali menedžerski prevzem brez lastnih sredstev, zavajali banke in po propadu med prvimi svoje premoženje zaščitili z vpisom zemljiškega dolga.

Stečaji družb okoli Mipa so za seboj pustili pogorišče, prejšnji teden pa so nekoč ugledno blagovno znamko na dražbi za 5.400 evrov kupile Celjske mesnine.

Ne spreglejte