Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
15.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Cekuta Peter Zupan Zdenko Pavček

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 15.32

8 let

Nekdanji prvi mož Viator&Vektor: Rotisove proizvodne zmogljivosti so bile dovolj za otroški avtomobilček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na nadaljevanju sojenja v zadevi Patria2, kjer sta na zatožni klopi Peter Zupan in slikar Jure Cekuta, je bil zaslišan nekdanji prvi mož Viator&Vektor (V&V), zdaj upokojenec Zdenko Pavček.

Kot je pojasnil Zdenko Pavček, Jureta Cekute ne pozna, se pa spomni, da je bil na Ravnah ob odprtju proizvodne hale tam "nepovabljen", kar zagotovo ve, ker "sem bil kreator seznama povabljencev", s Petrom Zupanom pa je veliko sodeloval, v tistem času tudi "prijateljeval". "Bili smo tudi sponzor biatlonu, kjer je bil Zupan glavni," je povedal.

Z Zupanom se o osemkolesnikih ni pogovarjal nič pomembnega Danes je sodišču pojasnjeval, da je V&V na javnem razpisu kupil Sistemsko tehniko, da so bili lastniško povezani z avstrijskim Steyrjem, "ki je že imela licenco za vozila 8x8". Pojasnjeval je tudi, da ko je Sistemska tehnika delala vozila 6x6, oni niso bili lastniki, so pa nato skrbeli za vzdrževanje vozil. Znano mu je, da je Wolfgang Riedl delal za Steyr, vendar ga ne pozna.

Na vprašanje sodnice, ali bi bila Sistemska tehnika zainteresirana za podatke o časovni dinamiki projekta, je povedal, da to ni bilo primarno, saj je bila dinamika vezana na druge pogoje: "Čakalna doba za komponente je bila pol leta." Zatrdil je, da se z Zupanom o osemkolesnikih ni pogovarjal nič pomembnega, precej stvari se ni dobro spomnil, se je pa spomnil, da je podpisal pismo o nameri, ki se nanaša na dobavo osemkolesnikov, vendar ni imel zagotovila, da bo Sistemska tehnika dejansko izbrana.

Zatrdil pa je, da so vozila Patrie bistveno zastarela: "Sistemska tehnika je izgubila na razpisu, ker je korektno navedla čas protidobave in število zaposlenih."

Misija nemogoče Na vprašanje obdolženega Zupana, ki mu tožilstvo očita zlorabo položaja, ker naj bi Juretu Cekuti izdajal informacije o osemkolesnikih, ta pa je imel svetovalno pogodbo s Patrio, ali mu je Zupan dajal podatke zaupne narave, je povedal, da ne, zanikal pa je tudi, da bi Pavček Zupanu dajal kakšne podatke.

Pritrdil je tožilcu, da je bilo za Sistemsko tehniko šok, ker niso dobili posla, na vprašanje tožilca o zmogljivostih podjetja Rotis za izdelavo vozil pa je zatrdil, da so njihove zmogljivosti dovolj "za izdelavo otroškega avtomobila" in da je bil ta posel zanje "misija nemogoče, saj je Rotis potreboval 1150 novih delavcev".

Ne spreglejte