Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2016,
11.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Policija

Torek, 23. 8. 2016, 11.57

6 let, 6 mesecev

Najprej sta skupaj popivala, nato ga je umoril na grozovit način #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Osumljeni 31-letni moški, ki so ga mariborski policisti prijeli v soboto zaradi suma, da je v petek v Mariboru umoril 57-letnega moškega, je po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku zdaj v priporu. V času umora je bil po ugotovitvah policistov vinjen, v preteklosti pa so ga že obravnavali zaradi drugih dejanj, so povedali na PU Maribor.

V preiskavi so kmalu ugotovili, da je 57-letni moški umrl nasilne smrti, saj so bile na truplu številne vbodne rane ostrega predmeta. Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se poleg umorjenega v stanovanju žrtve v petek družili in popivali še vsaj trije moški.

31-letnika utemeljeno sumijo kaznivega dejanja umora na grozovit način, zaradi česar mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Osumljeni umora je slovenski državljan in ima na območju Maribora prijavljeno začasno bivališče, je povedal Robert Munde s PU Maribor.  | Foto: Matjaž Vertuš 31-letnika utemeljeno sumijo kaznivega dejanja umora na grozovit način, zaradi česar mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Osumljeni umora je slovenski državljan in ima na območju Maribora prijavljeno začasno bivališče, je povedal Robert Munde s PU Maribor. Foto: Matjaž Vertuš

Osumljeni po ugotovitvah policije edini storilec

V popoldanskem času je ena oseba zapustila stanovanje, pozneje je odšla še ena. Verjetno v poznem popoldanskem ali večernem času se je med žrtvijo in 31-letnim osumljencem, ki je še bil v stanovanju, po ugotovitvah policistov vnel prepir, pozneje pa je osumljeni z nožem večkrat zabodel 57-letnega moškega, ki je na kraju dogodka izkrvavel.

Kot je danes še pojasnil prvi mož mariborskih kriminalistov, je bil osumljeni po ugotovitvah policije edini storilec, v preteklosti pa so ga že obravnavali predvsem zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Umor 57-letnega moškega je po mnenju vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Roberta Munde verjetno posledica spora in opitosti.

Ne spreglejte